Rabarberpaj
1h
8
Lätt
Sommar, sol och rabarberpaj med glass!
Ingredienser
Rabarberpaj
- 1 pkt färdig djupfryst mördeg
- 10 g smör
- 500 g rabarberstjälkar
Fyllning
- 1 dl grädde
- 200 g naturell färskost
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 0.5 vaniljstång
- 1 tsk rå ingefära
Instruktioner
Smörj in pajformen eller flera portionsformar. Sätt deg på botten och på sidorna. Skiva rabarbern. Blanda fyllningen. Häll fyllningen i formen på degen. Sätt rabarbern ovanpå. Grädda i ungens nedre del ca 30 min. Om ytan blir för mörk täck pajen med ett bakplåtspapper.
Låt svalna och servera med vaniljsås kryddat med kanel. Eller varför inte göra som Herr Snellman, dvs. avnjuta den med glass!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 1202 kJ / 288 kcal | 1563 kJ / 374 kcal |
Fett | 16.1 g | 21 g |
- varav mättat fett | 7.2 g | 9.3 g |
Kolhydrat | 29.6 g | 38.5 g |
- varav sockerarter | 17.2 g | 22.3 g |
Protein | 5 g | 7 g |
Fiber | 1.5 g | 2 g |
Salt | 0.5 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.