Hoppa till innehållet
Rabarberpaj

Rabarberpaj

1h

8

Lätt

Sommar, sol och rabarberpaj med glass!

Ingredienser

Rabarberpaj
  • 1 pkt färdig djupfryst mördeg
  • 10 g smör
  • 500 g rabarberstjälkar
Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 200 g naturell färskost
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 tsk rå ingefära

Instruktioner

Smörj in pajformen eller flera portionsformar. Sätt deg på botten och på sidorna. Skiva rabarbern. Blanda fyllningen. Häll fyllningen i formen på degen. Sätt rabarbern ovanpå. Grädda i ungens nedre del ca 30 min. Om ytan blir för mörk täck pajen med ett bakplåtspapper.
Låt svalna och servera med vaniljsås kryddat med kanel. Eller varför inte göra som Herr Snellman, dvs. avnjuta den med glass!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 1202 kJ / 288 kcal 1563 kJ / 374 kcal
Fett 16.1 g 21 g
- varav mättat fett 7.2 g 9.3 g
Kolhydrat 29.6 g 38.5 g
- varav sockerarter 17.2 g 22.3 g
Protein 5 g 7 g
Fiber 1.5 g 2 g
Salt 0.5 g 0.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan