Ramenburger

Ramenburger 1

Biffar från Snellmans och ”bröd” från Asien. En Ramenburger är kanske något för just dig?

4

Ingredienser

  • 300 g nudlar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 ägg
  • 4 hamburgerbiffar
  • en näve rucola eller mâchesallad
  • 2 msk teriyakisås eller sweet chilisås

Ramenburger — Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Låt nudlarna rinna av och svalna lite
  2. Knäck äggen i en skål och vispa sönder äggens konstruktion. Tillsätt nudlarna i äggblandningen och rör om
  3. Klä åtta tefat med kant med plastfolie och fördela nudlarna på tefaten. Tryck fast nudlarna ordentligt på botten av tefaten. Täck tefaten med bakplåtspapper eller plastfolie och placera tefaten ovanpå varandra som tyngd. Placera en syltburk ovanpå den översta nudelbiffen eller ett motsvarande tungt föremål. Placera tefaten i kylskåpet i en halv timme så att nudelbiffarna stelnar lite
  4. Tillred hamburgerbiffarna enligt anvisningarna. Stek eller grilla biffarna i önskad omfattning
  5. Gör nudelbiffarna. Hetta upp oljan i stekpannan och stjälp nudelbiffarna i stekpannan med hjälp av plastfolien. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidorna
  6. Lägg rucola eller mâchesallad och hamburgerbiffen mellan nudelbiffarna. Häll över teriyakisås eller sweet chilisås som krydda. Avnjut genast.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer