Ramenburger
1h 10min (varav 40min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Ramenburger
- 300 g ramen-nudlar
- 1 buljongtärning
- 5 ägg
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 50 g machesallad
- 2 msk teriyakisås
Instruktioner
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Låt nudlarna rinna av och svalna lite
Knäck äggen i en skål och vispa sönder äggens konstruktion. Tillsätt nudlarna i äggblandningen och rör om
Klä åtta tefat med kant med plastfolie och fördela nudlarna på tefaten. Tryck fast nudlarna ordentligt på botten av tefaten. Täck tefaten med bakplåtspapper eller plastfolie och placera tefaten ovanpå varandra som tyngd. Placera en syltburk ovanpå den översta nudelbiffen eller ett motsvarande tungt föremål. Placera tefaten i kylskåpet i en halv timme så att nudelbiffarna stelnar lite
Tillred hamburgerbiffarna enligt anvisningarna. Stek eller grilla biffarna i önskad omfattning
Gör nudelbiffarna. Hetta upp oljan i stekpannan och stjälp nudelbiffarna i stekpannan med hjälp av plastfolien. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidorna
Lägg rucola eller mâchesallad och hamburgerbiffen mellan nudelbiffarna. Häll över teriyakisås eller sweet chilisås som krydda. Avnjut genast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1103 kJ / 264 kcal | 3310 kJ / 791 kcal |
Fett | 13.9 g | 41.6 g |
- varav mättat fett | 5.9 g | 17.7 g |
Kolhydrat | 17.8 g | 53.5 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 3.5 g |
Protein | 16 g | 47 g |
Fiber | 0.9 g | 2.8 g |
Salt | 0.5 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.