Ramenburger

Ramenburger 1

Biffar från Snellmans och ”bröd” från Asien. En Ramenburger är kanske något för just dig?

4

Ingredienser

  • 300 g nudlar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 ägg
  • 4 hamburgerbiffar
  • en näve rucola eller mâchesallad
  • 2 msk teriyakisås eller sweet chilisås

Ramenburger — Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt en buljongtärning i kokvattnet. Låt nudlarna rinna av och svalna lite
  2. Knäck äggen i en skål och vispa sönder äggens konstruktion. Tillsätt nudlarna i äggblandningen och rör om
  3. Klä åtta tefat med kant med plastfolie och fördela nudlarna på tefaten. Tryck fast nudlarna ordentligt på botten av tefaten. Täck tefaten med bakplåtspapper eller plastfolie och placera tefaten ovanpå varandra som tyngd. Placera en syltburk ovanpå den översta nudelbiffen eller ett motsvarande tungt föremål. Placera tefaten i kylskåpet i en halv timme så att nudelbiffarna stelnar lite
  4. Tillred hamburgerbiffarna enligt anvisningarna. Stek eller grilla biffarna i önskad omfattning
  5. Gör nudelbiffarna. Hetta upp oljan i stekpannan och stjälp nudelbiffarna i stekpannan med hjälp av plastfolien. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidorna
  6. Lägg rucola eller mâchesallad och hamburgerbiffen mellan nudelbiffarna. Häll över teriyakisås eller sweet chilisås som krydda. Avnjut genast.
Snellman och Fazer samarbetar inom Street Food-produkter – förmedlar inspiration från gatuköket till hemmen

”Våra Snellman Street Food- produkter är utvecklade med Fazer Street Food -produktfamilj i åtanke. Oberoende om du vill bygga en eldig wrap, en enkel hot dog eller en saftig burgare – vi har pusselbitarna som behövs för att bygga den perfekta smakupplevelsen.”

I samarbete med Fazer Street Food.

 

 

Rate

Dela

Kommentarer