Rejäla ribs med somrig sallad
Spare ribs av lantgris ca 900 g3h 30min (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Rejäla ribs med somrig sallad
Sås för ribs
- 1 dl rörsocker
- 0.5 dl sojasås
- 2 msk tomatketchup
- 2 msk worcestershiresås
- 2 msk sweet chili sås
- 2 msk senap
- 2 msk olja
- 2 tsk svartpeppar
Sallad på jordgubbar och brie-ost
- 200 g jordgubbe
- 1 brie ost
- 1 isbergssallad
- 0.5 dl stekta cashewnötter
- 1 rödlök
- 0.5 gurka
Sås för salladen
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl mörk balsamico
- 2 tsk rinnande honung
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Ribs
- Smörj in i grillsås och grädda i ugnen i tre timmar i 150 grader. Om den blir för mörk kan du svepa in den i folie.
- Låt svalna och skär vid behov upp i portioner. Smörj in i sås, placer på grillen och fortsätt applicera sås medan du svänger på ribsen.
Såsen
- Blanda gärna såsen redan dagen innan så att sockret hinner smälta.
Sallad
- Riv salladen, hacka gurkan och skär ringar av löken. Halvera jordgubbarna och gör små bitar av osten. Placera på ett fat och toppa med cashew-nötter (eller servera nötterna separat)
- Häll sås över härligheten och ät.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 420 g | |
|---|---|---|
| Energi | 971 kJ / 233 kcal | 4078 kJ / 979 kcal |
| Fett | 15.1 g | 63.6 g |
| - varav mättat fett | 4.6 g | 19.4 g |
| Kolhydrat | 11.4 g | 47.8 g |
| - varav sockerarter | 10.2 g | 42.8 g |
| Protein | 13 g | 54 g |
| Fiber | 1 g | 4 g |
| Salt | 0.9 g | 3.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
