Rejäla ribs med somrig sallad
4
30min tillagningstid + 3h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Rejäla ribs med somrig sallad
Sås för ribs
- 1 dl rörsocker
- 0.5 dl sojasås
- 2 msk tomatketchup
- 2 msk worcestershiresås
- 2 msk sweet chili sås
- 2 msk senap
- 2 msk olja
- 2 tsk svartpeppar
Sallad på jordgubbar och brie-ost
- 200 g jordgubbe
- 1 brie ost
- 1 isbergssallad
- 0.5 dl stekta cashewnötter
- 1 rödlök
- 0.5 gurka
Sås för salladen
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl mörk balsamico
- 2 tsk rinnande honung
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Ribs
Smörj in i grillsås och grädda i ugnen i tre timmar i 150 grader. Om den blir för mörk kan du svepa in den i folie.
Låt svalna och skär vid behov upp i portioner. Smörj in i sås, placer på grillen och fortsätt applicera sås medan du svänger på ribsen.
Såsen
Blanda gärna såsen redan dagen innan så att sockret hinner smälta.
Sallad
Riv salladen, hacka gurkan och skär ringar av löken. Halvera jordgubbarna och gör små bitar av osten. Placera på ett fat och toppa med cashew-nötter (eller servera nötterna separat)
Häll sås över härligheten och ät.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 420 g | |
---|---|---|
Energi | 971 kJ / 233 kcal | 4078 kJ / 979 kcal |
Fett | 15.1 g | 63.6 g |
- varav mättat fett | 4.6 g | 19.4 g |
Kolhydrat | 11.4 g | 47.8 g |
- varav sockerarter | 10.2 g | 42.8 g |
Protein | 13 g | 54 g |
Fiber | 1 g | 4 g |
Salt | 0.9 g | 3.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.