Murea grillikylki ja kesäinen salaatti

Murea grillikylki ja kesäinen salaatti

Kesä, grilli ja hyvä ruoka. Grillissä voi kypsentää lähes mitä vaan ja grillaus on oiva tapa viettää aikaa ystävien parissa. Grillikylki nimestään huolimatta ei ole valmis grilliin ihan semmoisenaan, vaan vaatii esikypsennystä joko uunissa tai keittäen, jotta siitä tulisi murea. Tänään valmistamme sen uunissa.

Grillikyljen pystyy toki kypsentämään grillissä ilman esikypsennystä mutta tämä vaatii aikaa, pari kolme tuntia matalalla lämmöllä ja välillä sivellään pintaan grillauskastiketta, välillä käännetään kylkeä.

Ainekset

Grillauskastike kyljelle
  • 1 dl ruokosokeria
  • ½ dl soijaa
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 rkl sweet chilikastiketta
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl mustapippuria
Mansikka-Brie salaatti
  • - mansikoita
  • - Brie-juustoa
  • - jäävuorisalaattia
  • - cashewpähkinöitä (suolattuja)
  • - punasipulia
  • - kurkkua
Kastike salaatille
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl tummaa balsamicoa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • ripaus mustapippuria
Maatiaispossun grillikylki 1

Murea grillikylki ja kesäinen salaatti — Ohje

Grillikylki
  1. Sivele kylkeen grillauskastiketta ja paista uunissa 150 asteessa noin kolme tuntia.
  2. Jos kylki tummuu liikaa kääräise folioon paiston aikana.
  3. Anna jäähtyä, leikkaa halutessasi annospaloiksi.
  4. Sivele grillikylki grillauskastikkeella, asettele grilliin, kääntele ja sivele välillä lisää kastiketta.
Grillauskastikeohje
  1. Sekoita kastikkeen ainekset mielellään jo päivää aikaisemmin niin sokeri ehtii sulamaan.
Mansikka-Brie salaattiohje
  1. Revi salaatti, pilko kurkku ja leikkaa sipuli renkaiksi.
  2. Halkaise mansikat ja paloittele Brie-juusto.
  3. Asettele tarjoiluvadille ja ripottele päälle cashewpähkinöitä (tai tarjoile pähkinät eri kulhosta).
  4. Kaada kastiketta päälle ja tarjoile.
Salaattikastikeohje
  1. Sekoita kastikkeen ainekset mielellään jo iltaa aikaisemmin niin kastike ehtii tekeytyä kunnolla.
Ribsit ja kylki

“Nämä meidän ribsit ja kyljet vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä