Rejäla ribs med somrig sallad

Murea grillikylki ja kesäinen salaatti

Sommar, grill och god mat. På grillen kan du egentligen tillreda nästan vad som helst och vänner samlas också gärna runt grillen. Ribsen skall du inte sätta på grillen rakt ur paketet, utan antingen koka eller grädda i ugn för att göra slutresultatet så bra som möjligt. Visst går det att göra allt på grillen, men då måste du ha tålamod och låg temperatur.

Ingredienser

Sås för ribs
  • 1 dl rörsocker
  • ½ dl soja
  • 2 msk ketchup
  • 2 mks Worcestershire-sås
  • 2 msk mild och söt chilisås
  • 2 msk senap
  • 2 msk olja
  • 2 tsk svartpeppar
Sallad på jordgubbar och brie-ost
  • jordgubbare
  • Brie-ost
  • isbergssallad
  • cashewnötter (saltade)
  • rödlök
  • gurka
Sås för salladen
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl mörk balsamico
  • 2 tsk flytande honung
  • en nypa svartpeppar

Rejäla ribs med somrig sallad — Gör så här

Ribs
  1. Smörj in i grillsås och grädda i ugnen i tre timmar i 150 grader. Om den blir för mörk kan du svepa in den i folie.
  2. Låt svalna och skär vid behov upp i portioner. Smörj in i sås, placer på grillen och fortsätt applicera sås medan du svänger på ribsen.
Såsen
  1. Blanda gärna såsen redan dagen innan så att sockret hinner smälta.
Sallad
  1. Riv salladen, hacka gurkan och skär ringar av löken. Halvera jordgubbarna och gör små bitar av osten. Revi salaatti, pilko kurkku ja leikkaa sipuli renkaiksi.
  2. Placera på ett fat och toppa med cashew-nötter (eller servera nötterna separat)
  3. Asettele tarjoiluvadille ja ripottele päälle cashewpähkinöitä (tai tarjoile pähkinät eri kulhosta). Häll sås över härligheten och ät.
Salladsdressing
  1. Blanda gärna såsen redan dagen innan så att den hinner sätta sig.
Ribs och sida

De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer