Hoppa till innehållet
Riktig Katsu Sando

Riktig Katsu Sando

Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g

25min

4

Lätt

En Rejäl Katsu sando kombinerar krispig wienerschnitzel och fräsch coleslaw till en oemotståndligt god macka! Den här rätten får smak av härlig tonkatsu-sås. Du får en perfekt balanserad helhet av krispighet, saftighet och fyllighet. Lunch, middag eller bara något för snåltanden – lätt att göra och god att äta, hur du än väljer!

Ingredienser

Grönkålsslaw
  • 50 g bladkål
  • 1 morötter
  • 1 kruka bladpersilja
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 lime saft
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Tillred först coleslaw på grönkål. Avlägsna den hårda mitten från grönkålen (50 g) och skär bladen i bitar. Skala och riv 1 morot, finhacka en kruka bladpersilja.
  2. Sätt grönkål, morot och persilja i en skål med ½ dl majonnäs. Pressa ner saften ur en lime och krydda med salt (½ tsk) och svartpeppar. Rör om och låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Hetta upp rikligt med olja (ca ½ dl) i stekpanna, och om du vill, en klick smör. Stek schnitzlarna ca 2 min per sida. Du kan också använda airfryer eller ugn.
  4. Halvera de färdiga schnitzlarna. Skär bort kanterna på bröden, om du vill.
  5. Bred ett tunt lager tonkatsu-sås på skivorna. Lägg ett lager sallad på fyra av bröden.
  6. Lägg nu de halverade schnitzlarna och ytterligare ett lager sallad på. Avsluta med en brödskiva som lock.
  7. Du kan skära bröden i halvor innan servering.

I stekpannan: Tillsätt rikligt med olja i pannan och, om du vill, en klick smör. Stek på medelvärme i ca 2 min/sida tills ytan blivit vackert gyllenbrun.

I ugnen: Antingen spraya eller pensla olja på biffarnas yta på båda sidorna. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.

I Airfryer: Tillsätt olja på biffens yta och tillred på 180 grader i ca 12 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 175 g
Energi 1006 kJ / 240 kcal 1760 kJ / 421 kcal
Fett 11.7 g 20.5 g
- varav mättat fett 1.3 g 2.4 g
Kolhydrat 21.3 g 37.3 g
- varav sockerarter 3.7 g 6.5 g
Protein 11 g 20 g
Fiber 2.2 g 3.8 g
Salt 1.5 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En Rejäl Katsu sando kombinerar krispig wienerschnitzel och fräsch coleslaw till en oemotståndligt god macka! Den här rätten får smak av härlig tonkatsu-sås. Du får en perfekt balanserad helhet av krispighet, saftighet och fyllighet. Lunch, middag eller bara något för snåltanden – lätt att göra och god att äta, hur du än väljer!

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan