
Riktig Katsu Sando
25min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Krispig wienerschnitzel av lantgris 2 st 340 g
- 8 skivor ljust toastbröd (vete)
- 3 msk tonkatsusås
- 0.5 dl olja för stekning
Grönkålsslaw
- 50 g bladkål
- 1 morötter
- 1 kruka bladpersilja
- 0.5 dl majonnäs
- 1 lime saft
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
Instruktioner
-
Tillred först coleslaw på grönkål. Avlägsna den hårda mitten från grönkålen (50 g) och skär bladen i bitar. Skala och riv 1 morot, finhacka en kruka bladpersilja.
-
Sätt grönkål, morot och persilja i en skål med ½ dl majonnäs. Pressa ner saften ur en lime och krydda med salt (½ tsk) och svartpeppar. Rör om och låt stå och dra i 10 minuter.
-
Hetta upp rikligt med olja (ca ½ dl) i stekpanna, och om du vill, en klick smör. Stek schnitzlarna ca 2 min per sida. Du kan också använda airfryer eller ugn.
-
Halvera de färdiga schnitzlarna. Skär bort kanterna på bröden, om du vill.
-
Bred ett tunt lager tonkatsu-sås på skivorna. Lägg ett lager sallad på fyra av bröden.
-
Lägg nu de halverade schnitzlarna och ytterligare ett lager sallad på. Avsluta med en brödskiva som lock.
-
Du kan skära bröden i halvor innan servering.
I stekpannan: Tillsätt rikligt med olja i pannan och, om du vill, en klick smör. Stek på medelvärme i ca 2 min/sida tills ytan blivit vackert gyllenbrun.
I ugnen: Antingen spraya eller pensla olja på biffarnas yta på båda sidorna. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
I Airfryer: Tillsätt olja på biffens yta och tillred på 180 grader i ca 12 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 175 g | |
---|---|---|
Energi | 1006 kJ / 240 kcal | 1760 kJ / 421 kcal |
Fett | 11.7 g | 20.5 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 2.4 g |
Kolhydrat | 21.3 g | 37.3 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 6.5 g |
Protein | 11 g | 20 g |
Fiber | 2.2 g | 3.8 g |
Salt | 1.5 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.