Riktig ” pyttipanna” Salsa verde
6
45min total tid
Medel
Ingredienser
Riktig " pyttipanna" Salsa verde
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 1 ct körsbärstomat
- 1 tsk fänkålsfrö
- 1 tsk frön av koriander
- 1 tsk torkad timjam
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Potatis
- 1 kg potatis
- 1 solovitlök
- 1 dl färsk mynta
- 1 dl färsk timjan
- 1 dl färsk persilja
- 1 dl färsk basilika
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 citron med saft och skal
- 1 msk senappulver
Fänkolssenap
- 1 dl smetana
- 2 msk dijon- senap
- 1 tsk tryffelolja
- 1 tsk krossade fänkolsfrön
Instruktioner
Blötlägg grillspett av trä 30 min i vatten.
Korv
Stek fröna i stekpannan. Lägg fröna, timjam och oregano i en mortel och förfina.
Kombinera puré, olja och kryddor och massera in på korven och tomaterna. Låt marinera en stund, konstruera spett (se bilden) och grilla på grillen eller tillred i ugn med dess grillfunktion.
Potatis
Lägg örter, citronsaft, vinäger, vitlök, olja, salt och socker i en beredare och gör en jämn pasta.
Koka potatisen så gott som klar. Koka inte sönder, eftersom de ännu skall stekas. Slå över den kokta potatisen i en panna och stek i smör och olja. Tillsätt senapspulver och rör om potatisen.
Sist lägger du i örtblandningen och rör om så att potatisen tar smak ordentligt.
Kombinera sist korv och potatis och servera med till exempel tryffelsenap eller fänkolssenapen i detta recept.
Fänkolssenap
Rör ihop alla ingredienser.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 515 kJ / 124 kcal | 1801 kJ / 432 kcal |
Fett | 7.5 g | 26.2 g |
- varav mättat fett | 2.7 g | 9.5 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 31.2 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 5.9 g |
Protein | 4 g | 14 g |
Fiber | 2 g | 7 g |
Salt | 0.8 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.