Kunnon ”Pyttipannua” Salsa Verde
Tuhti ja tavanomainen pyttipannu saa raikkautta ja ripauksen hienostuneisuutta maistuvilla yrteillä, sitruunalla ja fenkolilla. Takuu hitti kesän grilli-illoissa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Onko nälkä? -blogin tekemä.
4
Ainekset
-
- 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ds oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Perunat:
-
- 1000 g perunaa esim. siikli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1 dl tuoretta minttua
- 1 dl tuoretta timjamia
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- ds oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 sitruuna mehuineen ja kuorineen
- 1 rkl sinappijauhetta
- Fenkolisinappi:
-
- 1 dl crème fraichea
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 1 tl tryffelimurskaa öljyssä
- 1 tl murskattuja Fenkolin siemeniä
Kunnon ”Pyttipannua” Salsa Verde — Ohje
-
- Laita puiset varrastikut veteen 30 minuutiksi.
- Makkara:
-
- Paahda siemenet pannulla. Lado paahdetut siemenet, timjami ja oregano mortteliin ja jauha hienoksi.
- Yhdistä pyree öljy ja mausteet ja hiero makkara ja tomaattikuutioiden pintaan. Annna marinoitua hetki ja grillaa grillissä tai paista uunissa grillivastusten alla.
- Perunat:
-
- Perunat: Laita yrtit, sitruunanmehu, etikka valkosipuli,öljy, suola ja sokeri blenderiin ja pyöräytä tahnaksi
- Keitä kuoritut perunat melkein kypsäksi. Älä keitä liikaa tai perunat hajoaa paistettaessa. Kaada perunat pannuun ja paista voissa ja öljyssä. Lisää sekaan sinappijauhe ja pyörittele perunat jauheessa
- Lisää lopussa yrttiseos perunoiden sekaan ja pyörittele pannulla kunnolla jotta perunat maustuu kunnolla
- Yhdistä makkarat ja perunat ja tarjoa esim. tryffelisinapin tai fenkolisinapin kanssa.
- Fenkolisinappi:
-
- Sekoita sekasin ja tarjoa "Pyttärin" kanssa.