Kunnon ”Pyttipannua” Salsa Verde

Kunnon

Tuhti ja tavanomainen pyttipannu saa raikkautta ja ripauksen hienostuneisuutta maistuvilla yrteillä, sitruunalla ja fenkolilla. Takuu hitti kesän grilli-illoissa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Onko nälkä? -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ds oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Perunat:
  • 1000 g perunaa esim. siikli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • ds oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 sitruuna mehuineen ja kuorineen
  • 1 rkl sinappijauhetta
Fenkolisinappi
  • 1 dl crème fraichea
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl tryffelimurskaa öljyssä
  • 1 tl murskattuja Fenkolin siemeniä
Kunnon lenkkimakkara 1

Kunnon ”Pyttipannua” Salsa Verde — Ohje

  1. Laita puiset varrastikut veteen 30 minuutiksi.
  2. Makkara: Paahda siemenet pannulla. Lado paahdetut siemenet, timjami ja oregano mortteliin ja jauha hienoksi. Yhdistä pyree öljy ja mausteet ja hiero makkara ja tomaattikuutioiden pintaan. Annna marinoitua hetki ja grillaa grillissä tai paista uunissa grillivastusten alla.
  3. Perunat: Laita yrtit, sitruunanmehu, etikka valkosipuli,öljy, suola ja sokeri blenderiin ja pyöräytä tahnaksi
  4. Keitä kuoritut perunat melkein kypsäksi. Älä keitä liikaa tai perunat hajoaa paistettaessa. Kaada perunat pannuun ja paista voissa ja öljyssä. Lisää sekaan sinappijauhe ja pyörittele perunat jauheessa
  5. Lisää lopussa yrttiseos perunoiden sekaan ja pyörittele pannulla kunnolla jotta perunat maustuu kunnolla
  6. Yhdistä makkarat ja perunat ja tarjoa esim. tryffelisinapin tai fenkolisinapin kanssa.
  7. Fenkolisinappi: Sekoita sekasin ja tarjoa "Pyttärin" kanssa.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit