Riktig ”Pyttipanna” Salsa Verde

Kunnon

En rejäl och hederlig pyttipanna förfinar du galant med örter, citron och fänkol. Det här kommer att vara en hit vid grillen på sommaren. Receptet deltog i Kunnon lenkkimakkara -utmaningen 2013 och är signerad Onko nälkä? -bloggen.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig skinnfri länk (450 g)
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 tsk fänkolsfrön
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk torkad timjam
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • ds olivolja
  • 1 nypa salt och svartpeppar
Potatis
  • 1000 g potatis, t.ex. siikli
  • 1 st solovit
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ds olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 st citron med saft och skal
  • 1 msk senapspulver
Fänkolssenap
  • 1 dl crème fraichea
  • 2 msk Dijon-senap
  • 1 tsk krossad tryffel i olja
  • 1 tsk krossade fänkolsfrön

Riktig ”Pyttipanna” Salsa Verde — Gör så här

  1. Blötlägg grillspett av trä 30 min i vatten.
Korv:
  1. Stek fröna i stekpannan. Lägg fröna, timjam och oregano i en mortel och förfina.
  2. Kombinera puré, olja och kryddor och massera in på korven och tomaterna. Låt marinera en stund, konstruera spett (se bilden) och grilla på grillen eller tillred i ugn med dess grillfunktion.
Potatis:
  1. Lägg örter, citronsaft, vinäger, vitlök, olja, salt och socker i en beredare och gör en jämn pasta.
  2. Koka potatisen så gott som klar. Koka inte sönder, eftersom de ännu skall stekas. Slå över den kokta potatisen i en panna och stek i smör och olja. Tillsätt senapspulver och rör om potatisen.
  3. Sist lägger du i örtblandningen och rör om så att potatisen tar smak ordentligt.
  4. Kombinera sist korv och potatis och servera med till exempel tryffelsenap eller fänkolssenapen i detta recept.
Fänkolssenap:
  1. Rör ihop alla ingredienser.

Rate

Dela

Kommentarer