Köttbullar
30min
4
Lätt
Köttbullar behöver man inte göra någon extra reklam för. Detta recept är det enklaste av dem alla, bara enkla ingredienser. Dessutom är det jättegoda!
Ingredienser
Riktiga köttbullar
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 lök
- 0.5 dl skorpmjöl
- 1 dl grädde
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 svartpeppar
- 1 nypa vitpeppar
- 1 msk smör
Instruktioner
Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
Forma köttbullarna och stek dem i stekpannan tills de blir vackert bruna.
Du kan också tillreda köttbullarna i ugn i 220 °C i ca 20 min.
Ps. Av de köttbullar som blir över (vilket i sig är osannolikt) kan du nästa dag göra en pyttipanna eller läckra varma smörgåsar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 867 kJ / 208 kcal | 1214 kJ / 291 kcal |
Fett | 13.3 g | 18.6 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 7.9 g |
Kolhydrat | 4.7 g | 6.6 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 1.7 g |
Protein | 18 g | 25 g |
Fiber | 0.4 g | 0.6 g |
Salt | 1.2 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.