Riktigt spett med somrig sallad

Kunnon varras

En korv med mycket kött och lite tillsatser blir en somrig delikatess. Detta spett-recept deltog i Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Kiehumispiste-bloggen.

4

Ingredienser

Spett
  • 1 pkt Riktig skinnfri länk
  • 0.5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 24 körsbärstomater
  • 6 kokt potatis
  • 12 grillspett
Sallad med kål och äppel
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • 300 g vitkål
  • 1 syrligt äpple
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 salladslök
Persilja- och ruccolasallad
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka ruccola
  • 3 msk stekta cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar ur kvarn

Riktigt spett med somrig sallad — Gör så här

Kunnon varras:
  1. Blötlägg spetten och låt vila i vatten i några timmar. Tillred marinaden under tiden (se nedan).
  2. Skär potatis i fyra bitar, halvera zucchinin och korven och halvera två gånger så att du får fyra smalare stänger.
  3. Skär korven i sex lika stora bitar och zucchinin i tre. Hacka ännu den gula löken till stora kuber.
  4. Ta bilden som modell när du bygger ihop spetten, eller använd en egen variant. I receptet blir det tre spett per mun att mätta.
  5. Pensla spetten med marinaden och grädda i ugn i 250 grader i ca. 10 minuter, du kan också svänga över din ugn till grill-läge om du har det. Pensla spetten ännu ett varv när de kommer ut ur ugnen.
  6. Salladen kan du också förbereda tidigare. Blanda ihop youghurt och honung och blanda ner den finhackade kålen, äpplet och basilikan. Toppa med finhackad salladslök,
Marinad
  1. Blanda ihop alla ingredienser och kör i en matberedare tills du har en jämn pasta/smet.

Rate

Dela

Kommentarer