Riktigt spett med somrig sallad
En korv med mycket kött och lite tillsatser blir en somrig delikatess. Detta spett-recept deltog i Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Kiehumispiste-bloggen.
4
Ingredienser
- Spett
-
- 1 pkt Riktig skinnfri länk
- 0.5 zucchini
- 1 gul lök
- 24 körsbärstomater
- 6 kokt potatis
- 12 grillspett
- Sallad med kål och äppel
-
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk honung
- 1 tsk salt
- svartpeppar ur kvarn
- 300 g vitkål
- 1 syrligt äpple
- 0.5 kruka basilika
- 2 salladslök
- Persilja- och ruccolasallad
-
- 1 kruka persilja
- 1 kruka ruccola
- 3 msk stekta cashewnötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1.5 dl olivolja
- 0.5 dl riven parmesanost
- 1 tsk salt
- svartpeppar ur kvarn
Riktigt spett med somrig sallad — Gör så här
- Kunnon varras:
-
- Blötlägg spetten och låt vila i vatten i några timmar. Tillred marinaden under tiden (se nedan).
- Skär potatis i fyra bitar, halvera zucchinin och korven och halvera två gånger så att du får fyra smalare stänger.
- Skär korven i sex lika stora bitar och zucchinin i tre. Hacka ännu den gula löken till stora kuber.
- Ta bilden som modell när du bygger ihop spetten, eller använd en egen variant. I receptet blir det tre spett per mun att mätta.
- Pensla spetten med marinaden och grädda i ugn i 250 grader i ca. 10 minuter, du kan också svänga över din ugn till grill-läge om du har det. Pensla spetten ännu ett varv när de kommer ut ur ugnen.
- Salladen kan du också förbereda tidigare. Blanda ihop youghurt och honung och blanda ner den finhackade kålen, äpplet och basilikan. Toppa med finhackad salladslök,
- Marinad
-
- Blanda ihop alla ingredienser och kör i en matberedare tills du har en jämn pasta/smet.