Risotto med soltorkade tomater och pinjenötter
4
1h 30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Risotto med soltorkade tomater och pinjenötter
- 2 msk olivolja
- 1 gullök
- 3 dl avorioris
- 7 dl kycklingbuljong
- 3 dl vitt vin
- 40 g riven parmesan
- 40 g smör
- 1 dl soltorkad tomat
- 0.5 dl färsk basilika
- 0.5 dl pinjefrö
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Fräs ris och lök i olja i en kastrull. Späd med en del av kycklingbuljongen och vinet, rör om då och då. Tillsätt mera av vätskan vartefter riset sväller. Koka tills riset är mjukt och konsistensen krämig.
Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna tills de blir gyllenbruna, skär tomaterna i små strimlor. Hacka basilikan.
Tillsätt smör och parmesan i den varma riskastrullen. Rör om så att allt smälter och blandas väl.
Tillsätt tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Sätt upp på serveringsfat eller tallrik och strö över pinjenötterna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 370 g | |
---|---|---|
Energi | 664 kJ / 159 kcal | 2456 kJ / 588 kcal |
Fett | 8.4 g | 31.2 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 9.6 g |
Kolhydrat | 17.5 g | 64.7 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 6.7 g |
Protein | 3 g | 12 g |
Fiber | 1 g | 3.8 g |
Salt | 0.9 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.