Rocky road batatlåda
25min (varav 10min aktiv)
8
Lätt
Den sammetslena sötpotatislådan har under senaste år tagit plats på det finländska julbordet bredvid de traditionella lådorna. Med detta otroligt enkla tips förvandlar du den här sötsaken till en otippat festlig delikatess. Kräma först till det med grädde och grädda saftig i ugn. Marshmallows och pekannötter i amerikansk stil utgör toppningen, som i ugnsvärmen får en underbart karamelliserad yta.
Lite otippat kanske, men ack så gott och fantastiskt snyggt!
Ingredienser
- 2 pkt Kokkikartano Batatlåda 400g
- 2 dl grädde
- 100 g sirap
- 1 dl pekannötter
- 2 msk lönnsirap
- 2 msk smör
Instruktioner
Notkista bataattilaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ota vuoka uunista ja lisää pinnalle vaahtokarkit, pekaanipähkinät ja vaahterasiirappi. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat saaneet kauniin värin.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 120 g | |
---|---|---|
Energi | 1137 kJ / 274 kcal | 1364 kJ / 328 kcal |
Fett | 19.8 g | 23.7 g |
- varav mättat fett | 10.5 g | 12.6 g |
Kolhydrat | 20 g | 24.1 g |
- varav sockerarter | 13.5 g | 16.2 g |
Protein | 2 g | 3 g |
Fiber | 2 g | 2.4 g |
Salt | 0.5 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.