Rökt gris innerfilè med orientalisk nudelsallad
4
Lätt
Ingredienser
Rökt gris innerfilé
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1 dl hoisin eller teriyaki sås
Orientalisk nudelsallad
- 200 g risnudlar
- 1 röd chili
- 3 morötter
- 1 rödlök
- 1 kruka koriander
- 1 mynta i kruk
- 0.5 dl sesamolja
- 0.5 tsk salt
Sås
- 4 lime saft
- 2 msk farinsocker
- 2 msk sojasås
- 3 msk fisksås
- 1 vitlökslyftor
Instruktioner
Täck in hela din filé med den sås du valt och låt den ta smak i några timmar, gärna också över natten
Gör nudelsalladen. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen och skölj med kallt vatten.
Gör långa skivor av morötterna med en skalkniv och gör halvmåneformade tunnar skivor av den lök du först halverar. Finhacka chilin och riv örterna. Blanda ihop salladen för hand på ett lågt fat.
Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över din sallad.
Ta grisen ur marinaden och stick i en termometer. Sätt i den elektriska rökugnen och tillred tills temperaturen når 60 grader. Linda in filén i folie och låt stå i 10 minuter. Skär tunna skivor och avnjut tillsammans med nudelsalladen. Filén är dessutom lika god varm som kall.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 335 g | |
---|---|---|
Energi | 872 kJ / 207 kcal | 2922 kJ / 692 kcal |
Fett | 4.1 g | 13.9 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 4.7 g |
Kolhydrat | 29 g | 97 g |
- varav sockerarter | 6 g | 20.1 g |
Protein | 13 g | 42 g |
Fiber | 0.8 g | 2.7 g |
Salt | 1.5 g | 5.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.