Savustettua possun sisäfileetä ja itämaista nuudelisalaattia

Savustettua possun sisäfileetä ja itämaista nuudelisalaattia

Maltilla marinoitu ja huolella savustettu. Tällä reseptillä saat mahtavan makuelämyksen aikaiseksi, ja kaikkein parasta on että savusettu filee on hyvää niin kuumana kuin kylmänä.

4

Ainekset

  • 600 g Maatiaispossun sisäfileetä
  • 1 dl hoisin-, char siu, -tai teriyaki-kastiketta
Itämainen nuudelisalaatti
  • 200 g ohuita riisinuudeleita
  • 1 kpl tuore punainen chili
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • loraus seesamiöljyä
  • suolaa
Kastike
  • 4 kpl limetin mehu
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijaa
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1 kpl valkosipulinkynsi murskattuna

Savustettua possun sisäfileetä ja itämaista nuudelisalaattia — Ohje

  1. Mausta kokonainen possun sisäfilee maustekastikkeella ja anna fileen marinoitua muutama tunti, mielellään yön yli.
  2. Tee nuudelisalaatti. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmässä vedessä.
  3. Siivuta porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit niin, että puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuenohuiksi siivuiksi, jolloin sipuleista tulee puolikuun muotoisia. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla vadilla.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
  5. Ota marinoitunut possunfilee marinadista ja pistä siihen lämpömittari. Pane filee sähkösavustimeen ja savusta kunnes mittari näyttää 60 astetta Kääri filee folioon ja anna lihan vetäytyä10 minuuttia. Leikkaa fileestä ohuita viipaleita ja tarjoa ne nuudelisalaatin kanssa. Savusettu filee on hyvää niin kuumana kuin kylmänä.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit