Hoppa till innehållet
Rökt gris innerfilè med orientalisk nudelsallad

Rökt gris innerfilè med orientalisk nudelsallad

Innerfilé av lantgris ca 600 g

4

Lätt

Tålamod i marineringen och fingertoppskänsla vid rökningen. Det här receptet ger dig en unik smakupplevelse, och filén är dessutom lika god varm som kall.

Ingredienser

Rökt gris innerfilé
Orientalisk nudelsallad
  • 200 g risnudlar
  • 1 röd chili
  • 3 morotter
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 mynta i kruk
  • 0.5 dl sesamolja
  • 0.5 tsk salt
Sås
  • 4 lime saft
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk sojasås
  • 3 msk fisksås
  • 1 vitlökslyftor

Instruktioner

Täck in hela din filé med den sås du valt och låt den ta smak i några timmar, gärna också över natten

Gör nudelsalladen. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen och skölj med kallt vatten.

Gör långa skivor av morötterna med en skalkniv och gör halvmåneformade tunnar skivor av den lök du först halverar. Finhacka chilin och riv örterna. Blanda ihop salladen för hand på ett lågt fat.

Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över din sallad.

Ta grisen ur marinaden och stick i en termometer. Sätt i den elektriska rökugnen och tillred tills temperaturen når 60 grader. Linda in filén i folie och låt stå i 10 minuter. Skär tunna skivor och avnjut tillsammans med nudelsalladen. Filén är dessutom lika god varm som kall.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 335 g
Energi 834 kJ / 198 kcal 2795 kJ / 662 kcal
Fett 4 g 13.2 g
- varav mättat fett 1.3 g 4.4 g
Kolhydrat 29 g 97 g
- varav sockerarter 6 g 20.1 g
Protein 11 g 37 g
Fiber 0.8 g 2.7 g
Salt 1.5 g 5.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan