Rökt gris innerfilé med orientalisk nudelsallad

Savustettua possun sisäfileetä ja itämaista nuudelisalaattia

Tålamod i marineringen och fingertoppskänsla vid rökningen. Det här receptet ger dig en unik smakupplevelse, och filén är dessutom lika god varm som kall.

4

Ingredienser

  • 600 g Innerfilé av lantgris
  • 1 dl hoisin-, char siu-, eller teriyakisås
Orientalisk nudelsallad
  • 200 g tunna risnudlar
  • 1 st färsk röd chili
  • 3 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta
  • en skvätt sesamolja
  • salt
Sås
  • 4 st lime, saften
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk soja
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 1 st krossad vitlöksklyfta

Rökt gris innerfilé med orientalisk nudelsallad — Gör så här

  1. Täck in hela din filé med den sås du valt och låt den ta smak i några timmar, gärna också över natten
  2. Gör nudelsalladen. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen och skölj med kallt vatten.
  3. Gör långa skivor av morötterna med en skalkniv och gör halvmåneformade tunnar skivor av den lök du först halverar. Finhacka chilin och riv örterna. Blanda ihop salladen för hand på ett lågt fat.
  4. Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över din sallad.
  5. Ta grisen ur marinaden och stick i en termometer. Sätt i den elektriska rökugnen och tillred tills temperaturen når 60 grader. Linda in filén i folie och låt stå i 10 minuter. Skär tunna skivor och avnjut tillsammans med nudelsalladen. Filén är dessutom lika god varm som kall.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer