Saftig smörgåsgrotta
4-6
20min total tid
Lätt
Ingredienser
Surdegsbröd
- 1 surdegsbröd
- 2 msk olivolja
- 0.5 dl rödlökssylt
- 1 romansallad
- 1 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 0.5 röd paprika
- 0.5 dl majonnäs
Instruktioner
Saftig smörgåsgrotta — Gör så här
Ta ett rejält grepp om din brödkaka och skär ”hatten av” ungefär på halva brödet. Gröp ur mittenpartiet på den nedre delen, men låt det ändå bli bröd ute längs kanterna.
Den urgröpta brödmassan kan du göra krutonger av eller göra eget skorpmjöl av.
Smörj insidan av din smörgåsgrotta med olja. Bred ut majonäs och rödlökssylt i botten. Fyll på med salladsblad, hela skivor Superor skinka och paprika skuret i kuber. Gör om processen med ytterligare ett lager med blad, chark och paprika och avsluta om du vill ännu med rödlökssylten och majonäsen.
Lägg tillbaka ”hatten” och svep in hela kakan i film. Placera i kallt och låt ta smak i några timmar (även om de hungrigaste redan ätit upp den).
Skär upp i 4-6 bitar, använd en kniv med sågtandat blad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 807 kJ / 193 kcal | 1049 kJ / 250 kcal |
Fett | 6.8 g | 8.9 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 1.4 g |
Kolhydrat | 21 g | 27.3 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 2.2 g |
Protein | 9 g | 11 g |
Fiber | 6.1 g | 7.9 g |
Salt | 1.1 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.