Saftig smörgåsgrotta

Sandwich juurileipään tehtynä

Man kan väl inte ogilla ett recept som innehåller meningen ”Lägg tillbaka hatten och svep in hela kakan i film”? Fyll ett fylligt bröd med Herr Snellmans nya pålägg och massor med annat smått och gott. Garanterat gott!

4-6

Ingredienser

  • 1 helt, runt surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl Rödlökssylt
  • 1/2 dl majonäs
  • 1 kruka Romaine-sallad
  • Delikyckling, både rökt och milt pepprig
  • 1/2 röd paprika

Saftig smörgåsgrotta — Gör så här

  1. Ta ett rejält grepp om din brödkaka och skär ”hatten av” ungefär på halva brödet. Gröp ur mittenpartiet på den nedre delen, men låt det ändå bli bröd ute längs kanterna.
  2. Den urgröpta brödmassan kan du göra krutonger av eller göra eget skorpmjöl av.
  3. Smörj insidan av din smörgåsgrotta med olja. Bred ut majonäs och rödlökssylt i botten. Fyll på med salladsblad, hela skivor Delikyckling och paprika skuret i kuber. Gör om processen med ytterligare ett lager med blad, chark och paprika och avsluta om du vill ännu med rödlökssylten och majonäsen.
  4. Lägg tillbaka ”hatten” och svep in hela kakan i film. Placera i kallt och låt ta smak i några timmar (även om de hungrigaste redan ätit upp den).
  5. Skär upp i 4-6 bitar, använd en kniv med sågtandat blad.
Uusi konsepti tuo kuluttajille luonnollisen maukkaan vaihtoehdon – raikas ja kevyt Delikana tehdään huolella 2

Äntligen ett broilerpålägg med smak! I vår Delikyckling hittar du fyllig smak, naturlighet och rena råvaror. Hemligheten bakom den unika smaken är den buljong vi kokar vid vår egen fabrik i Jakobstad.

Ge Delikycklingen en chans – du blir inte besviken.

Rate

Dela

Kommentarer