Hoppa till innehållet
Saftig smörgåsgrotta

Saftig smörgåsgrotta

4-6

20min total tid

Lätt

Man kan väl inte ogilla ett recept som innehåller meningen ”Lägg tillbaka hatten och svep in hela kakan i film”? Fyll ett fylligt bröd med Herr Snellmans nya pålägg och massor med annat smått och gott. Garanterat gott!

Ingredienser

Surdegsbröd
  • 1 surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl rödlökssylt
  • 1 romansallad
  • 1 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
  • 0.5 röd paprika
  • 0.5 dl majonnäs

Instruktioner

Saftig smörgåsgrotta — Gör så här

Ta ett rejält grepp om din brödkaka och skär ”hatten av” ungefär på halva brödet. Gröp ur mittenpartiet på den nedre delen, men låt det ändå bli bröd ute längs kanterna.

Den urgröpta brödmassan kan du göra krutonger av eller göra eget skorpmjöl av.

Smörj insidan av din smörgåsgrotta med olja. Bred ut majonäs och rödlökssylt i botten. Fyll på med salladsblad, hela skivor Delikyckling och paprika skuret i kuber. Gör om processen med ytterligare ett lager med blad, chark och paprika och avsluta om du vill ännu med rödlökssylten och majonäsen.

Lägg tillbaka ”hatten” och svep in hela kakan i film. Placera i kallt och låt ta smak i några timmar (även om de hungrigaste redan ätit upp den).

Skär upp i 4-6 bitar, använd en kniv med sågtandat blad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 768 kJ / 183 kcal 999 kJ / 238 kcal
Fett 6.4 g 8.4 g
- varav mättat fett 0.9 g 1.1 g
Kolhydrat 21.1 g 27.4 g
- varav sockerarter 1.8 g 2.3 g
Protein 7 g 10 g
Fiber 6.1 g 7.9 g
Salt 1 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Nyår Tilltugg Varma smörgåsar

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan