Hoppa till innehållet
Saftig smörgåsgrotta

Saftig smörgåsgrotta

Superior rökt skinka 180 g

4-6

20min total tid

Lätt

Man kan väl inte ogilla ett recept som innehåller meningen ”Lägg tillbaka hatten och svep in hela kakan i film”? Fyll ett fylligt bröd med Herr Snellmans nya pålägg och massor med annat smått och gott. Garanterat gott!

Ingredienser

Surdegsbröd

Instruktioner

Saftig smörgåsgrotta — Gör så här

Ta ett rejält grepp om din brödkaka och skär ”hatten av” ungefär på halva brödet. Gröp ur mittenpartiet på den nedre delen, men låt det ändå bli bröd ute längs kanterna.

Den urgröpta brödmassan kan du göra krutonger av eller göra eget skorpmjöl av.

Smörj insidan av din smörgåsgrotta med olja. Bred ut majonäs och rödlökssylt i botten. Fyll på med salladsblad, hela skivor Superor skinka och paprika skuret i kuber. Gör om processen med ytterligare ett lager med blad, chark och paprika och avsluta om du vill ännu med rödlökssylten och majonäsen.

Lägg tillbaka ”hatten” och svep in hela kakan i film. Placera i kallt och låt ta smak i några timmar (även om de hungrigaste redan ätit upp den).

Skär upp i 4-6 bitar, använd en kniv med sågtandat blad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 807 kJ / 193 kcal 1049 kJ / 250 kcal
Fett 6.8 g 8.9 g
- varav mättat fett 1.1 g 1.4 g
Kolhydrat 21 g 27.3 g
- varav sockerarter 1.7 g 2.2 g
Protein 9 g 11 g
Fiber 6.1 g 7.9 g
Salt 1.1 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan