Sloppy Joe

Nopea Sloppy Joe

Den traditionella Sloppy Joe-burgaren fylls endast med god köttfärssås och riven ost. I detta nyskapande recept är det raka rör som gäller. Köttfärssåsen kryddas med en kraftig chipotlesås som sedan breds ut inuti ett färskt lantbröd. Körsbärstomater, ruccola och koriander höjer rätten till nästa nivå.

4 25 min

Ingredienser

  • 400 g Snellmans malet kött av gris och nöt
  • 1 tsk salt
  • ½ dl chipotlesås
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ förpackning körsbärstomater (ca. 250g)
  • 1 Gott lantbröd
  • 2 dl cheddarostsås
  • 1 dl koriander
  • 1 kruka ruccola

Sloppy Joe — Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i en stekpanna. Smaksätt med salt och chipotlesås. Rör sedan ner créme fraichen med köttet.
  2. Skölj tomaterna och skiva dem i mindre bitar.
  3. Dela lantbrödet på tvären så att den ena kanten fortfarande håller ihop brödet. Gröp ut lite av brödets mitt så att köttfärssåsen ryms.
  4. Häll försiktigt i såsen i brödet. Toppa med riven ost och tomatskivor.
  5. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och lägg in mitt i ugnen. Grädda brödet på 225 grader i 15-20 minuter, så att osten har smält inuti brödet.
  6. Ta ut ur ugnen och låt kallna lite innan du tillsätter hackad koriander och ruccola mellan brödhalvorna.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer