Hoppa till innehållet
Tortillapaj med Buffalo kycklingcrunch

Tortillapaj med Buffalo kycklingcrunch

Bäst på pizzan buffalo kycklingcrunch 100 g

40min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Enkel, smakrik och härligt saftig! Tortillapaj med Buffalo kycklingcrunch görs av tortillabröd, en fyllning av ost och Snellmans Bäst på pizzan Buffalo kycklingcrunch – perfekt smak, löjlig enkelt. Pajen får sin krispighet i ugnen och toppas med lime, salladslök och koriander – en kombination som får smaklökarna att jubla.

Ingredienser

Dessutom
  • 150 g crème fraiche
  • 230 g salsasås

Instruktioner

  1. Smörj en pajform, ca 27 cm i diameter, med olja. Vik tortillabröden som ett dragspel och lägg dem omlott i formen.

  2. Skiva paprikan och avlägsna kärnorna. Låt majsen rinna av.

  3. Blanda riven ost, ägg och gräddfil i en skål. Använd blandningen som fyllning mellan tortillabröden i formen.

  4. Lägg på paprikaskivor, majs och avrunda med kycklingcrunch. Grädda i ugn på 200 grader i ca. 25 minuter.

  5. Finhacka salladslöken. Halvera limen och skiva den.

  6. Toppa pajen med salladslök, limeskivor och koriander. Servera med gräddfil och salsa.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 735 kJ / 176 kcal 2938 kJ / 704 kcal
Fett 9.9 g 39.6 g
- varav mättat fett 5.9 g 23.6 g
Kolhydrat 13.6 g 54.6 g
- varav sockerarter 2.1 g 8.2 g
Protein 7 g 29 g
Fiber 1.2 g 5 g
Salt 0.5 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Enkel, smakrik och härligt saftig! Tortillapaj med Buffalo kycklingcrunch görs av tortillabröd, en fyllning av ost och Snellmans Bäst på pizzan Buffalo kycklingcrunch – perfekt smak, löjlig enkelt. Pajen får sin krispighet i ugnen och toppas med lime, salladslök och koriander – en kombination som får smaklökarna att jubla.

Fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan