
Tortillapaj med Buffalo kycklingcrunch
Bäst på pizzan buffalo kycklingcrunch 100 g40min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 8 tortilla
- 2 tsk rypsolja
- 1 spetsig paprikor
- 1 burk majs
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan buffalo kycklingcrunch 100 g
- 150 g riven cheddarost
- 2 ägg
- 150 g crème fraiche
- 2 vårlöksstjälke
- 1 lime
- 0.5 koriander
Dessutom
- 150 g crème fraiche
- 230 g salsasås
Instruktioner
-
Smörj en pajform, ca 27 cm i diameter, med olja. Vik tortillabröden som ett dragspel och lägg dem omlott i formen.
-
Skiva paprikan och avlägsna kärnorna. Låt majsen rinna av.
-
Blanda riven ost, ägg och gräddfil i en skål. Använd blandningen som fyllning mellan tortillabröden i formen.
-
Lägg på paprikaskivor, majs och avrunda med kycklingcrunch. Grädda i ugn på 200 grader i ca. 25 minuter.
-
Finhacka salladslöken. Halvera limen och skiva den.
- Toppa pajen med salladslök, limeskivor och koriander. Servera med gräddfil och salsa.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 735 kJ / 176 kcal | 2938 kJ / 704 kcal |
Fett | 9.9 g | 39.6 g |
- varav mättat fett | 5.9 g | 23.6 g |
Kolhydrat | 13.6 g | 54.6 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 8.2 g |
Protein | 7 g | 29 g |
Fiber | 1.2 g | 5 g |
Salt | 0.5 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.