Tortillapizza
Rostade kycklingflarn sweet&sour 180 g15min
4
Lätt
Ingredienser
- 4 vetetortilla
- 150 g crème fraiche
- 150 g riven ost
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn sweet&sour 180 g
- 4 msk BBQ-sås
- 0.5 rödlök
- svartpeppar från kvarn
- strimlad färsk persilja
Instruktioner
-
Skala och skiva rödlöken.
-
Bred ut en tortilla på en ugnsplåt. Bred ut crèmefraiche med hjälp av en sked. Fyll på med riven ost och kycklingflarn. Lägg ännu till rödlök och BBQ-sås. Toppa med svartpeppar.
-
Grädda i 225 grader på ugnsplåten i ca. 8–10 minuter eller tills osten fått en vacker färg.
-
Toppa med finhackad persilja.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 175 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1197 kJ / 287 kcal | 2095 kJ / 502 kcal |
| Fett | 16.7 g | 29.3 g |
| - varav mättat fett | 9 g | 15.8 g |
| Kolhydrat | 17.8 g | 31.1 g |
| - varav sockerarter | 1.3 g | 2.3 g |
| Protein | 15 g | 27 g |
| Fiber | 0.9 g | 1.5 g |
| Salt | 0.8 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
