Hoppa till innehållet
Turkiska grillspett med tomatig fetaostsås, krämig gurksallad och chilirostad potatis

Turkiska grillspett med tomatig fetaostsås, krämig gurksallad och chilirostad potatis

Malet kött av nöt 10 % 400 g

4

40min tillagningstid + 1h 10min total tid

Medel

Dessa saftiga grillspett blir vansinnigt goda när du använder malet kött från Snellmans, helt enkelt det godaste av det goda! Varva de läckert grillade spetten med chilirostad potatis, krämig gurksallad och en tomatig fetaostsås. Perfekt helhet a la Micke Björklund! Bekanta dig med instruktionerna och kolla videoreceptet!

Ingredienser

Kefta
Chilirostad potatis
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl strimlad färsk persilja
Tomaattinen fetajuustokastike
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk av tomatkross (á 500 g)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 150 g fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Raita
  • 1 gurka
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 saft och skal av en lime

Instruktioner

Kefta:
  1. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt i en timme.
  2. Lägg grillpinnar i blöt i minst 30 minuter
  3. Forma smeten i fyra delar och forma dem runt de blötlagda grillpinnarna.
  4. Stek eller grilla dem på hög värme i cirka fem minuter på varje sida.
Chilirostad potatis:
  1. Skär potatisen i grova bitar och blanda dem med 1 msk olivolja och salt i en ugnsfast form och rosta den i ugn på 200 grader tills gyllene (cirka 25 minuter)
  2. Värm resterande olivolja i en kastrull på medelvärme och tillsätt vitlök och chili och stek tills vitlöken är gyllene.
  3. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt persiljan.
  4. Blanda i kastrullens innehåll i potatisen då den är färdig rostad.
Tomatig fetaostsås:
  1. Värm olivoljan i en kastrull och fräs vitlöken på medelvärme tills den blivit mjuk.
  2. Tillsätt krossad tomat och rödvinsvinäger och låt den koka ner till hälften.
  3. Tillsätt fetaosten och låt den koka tills fetaosten har smält och smaka av med salt.
Raita:
  1. Skala gurkan och skär den i grova bitar.
  2. Blanda resten av ingredienserna i en skål och tillsätt gurkan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 473 kJ / 113 kcal 2363 kJ / 567 kcal
Fett 6.8 g 34.1 g
- varav mättat fett 2.8 g 14.2 g
Kolhydrat 5.7 g 28.4 g
- varav sockerarter 1.7 g 8.7 g
Protein 7 g 33 g
Fiber 1.7 g 8.3 g
Salt 0.9 g 4.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan