Siirry sisältöön
Turkkilaisia vartaita tomaatti-feta-juustokastikkeella, kermaisella kurkkusalaatilla ja chilipaahdetuilla perunoilla

Turkkilaisia vartaita tomaatti-feta-juustokastikkeella, kermaisella kurkkusalaatilla ja chilipaahdetuilla perunoilla

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

1h 10min (josta aktiivista 40min)

4

Keskitaso

Näistä mehukkaista vartaista tulee aivan mielettömän hyviä, kun käytät Kunnon jauhelihaa Snellmanilta, yksinkertaisesti hyvistä paras! Tarjoile herkullisesti grillatut vartaat chilipaahdettujen perunoiden, kermaisen kurkkusalaatin ja tomaattipohjaisen fetajuustokastikkeen kanssa. Täydellinen kokonaisuus a la mestarikokki Micke Björklund! Tutustu ohjeisiin ja katso videoresepti!

Ainekset

Keftat eli turkkilaiset lihavaraat
Chilipaahdetut perunat
  • 600 g kiineää perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
Tomaattinen fetajuustokastike
  • 2 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Raita
  • 1 kpl kurkkua
  • 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 tl garam masala
  • 0.5 kpl limen mehu ja kuoriraaste

Ohje

Keftat

Valmista keftat eli turkkilaiset jauhelihavaraat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna massan tekeytyä kylmässä tunnin ajan.

Liota grillivartaita vähintään 30 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile vartaiksi liotettujen grillivartaiden ympärille.

Paista tai grillaa niitä kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta.

Chilipaahdetut perunat

Leikkaa perunat suuriksi paloiksi ja sekoita ne ruokalusikalliseen oliiviöljyä ja suolaa uuninkestävässä astiassa ja paahda ne 200 asteessa kullanruskeiksi (noin 25 minuuttia).

Kuumenna loput oliiviöljystä pannulla keskilämmöllä ja lisää valkosipuli ja chili ja paista, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

Ota pannu pois liedeltä ja lisää persilja. Sekoita pannun sisältö perunoiden joukkoon, kun ne ovat paahtuneet.

Tomaattinen fetajuustokastike:

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista valkosipuli keskilämmöllä pehmeäksi.

Lisää tomaattimurska ja punaviinietikka ja anna sen vähentyä puoleen.

Lisää fetajuusto ja keitä, kunnes fetajuusto on sulanut, ja mausta suolalla.

Raita:

Kuori kurkku ja leikkaa se suuriksi paloiksi.

Sekoita muut ainekset kulhossa ja lisää kurkku.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 473 kJ / 113 kcal 2363 kJ / 567 kcal
Rasva 6.8 g 34.1 g
- josta tyydyttynyttä 2.8 g 14.2 g
Hiilihydraatit 5.7 g 28.4 g
- josta sokereita 1.7 g 8.7 g
Proteiini 7 g 33 g
Ravintokuitu 1.7 g 8.3 g
Suola 0.9 g 4.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle