Udon-nudlar med teriyakigris och zucchini
3
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av lantgris teriyaki twist 350 g
- 1 zucchini
- 1 vitlökslyftor
- 2 färdiga udon-nudlar (á 200 g)
- 3 salladslökar med stjälk
- 1 msk GoChuJang-chilipasta
- 1 msk sojasås
- 3 msk rostad sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 1 saft och skal av en lime
- 2 msk olja för stekning
Dessutom
- koriander eller persilja
- 2 msk sesamfrön
Instruktioner
Skölj zucchinin och skär i munsbitsstora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Värm olja i en stekpanna och lägg i och vänd runt zucchinin tills den fått lite färg. Krydda med vitlöken och skalet av en lime. Stäng av platta och ställ blandningen till sidan för att ta smak.
Finhacka vårlöksstjälkarna och rör ihop med Cochujang, soja, sesamolja, risvinsvinäger och limesaften.
Koka upp nudlarna snabbt i vatten, så att de lossnar lätt från varandra. Lägg nudlarna i pannan med zucchinisåsen, rör om och värm upp.
Tillred filéskivorna (Teriyaki Twist) i airfryer (180 grader, 8 minuter), vänd om skivorna efter halva tiden. När de är klara, rör ihop skivorna med såsförpackningen som följde med.
Servera fileskivorna tillsammans med zucchininudlarna. Toppa portionen med koriander och sesamfrön om du vill.
Tips
Färska Undon-nudlar hittar du i de flesta matvarubutikerna eller vid specialiserade asiatiska matmarketar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 665 kJ / 159 kcal | 2661 kJ / 637 kcal |
Fett | 8.4 g | 33.4 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 5.5 g |
Kolhydrat | 14.3 g | 57.1 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 10.1 g |
Protein | 6 g | 24 g |
Fiber | 1.6 g | 6.5 g |
Salt | 0.9 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.