
Udon-nudlar med teriyakigris och zucchini
Snabba och krispiga filéflarn av lantgris teriyaki twist 350 g30min
3
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av lantgris teriyaki twist 350 g
- 1 zucchini
- 1 vitlökslyftor
- 2 färdiga udon-nudlar (á 200 g)
- 3 salladslökar med stjälk
- 1 msk GoChuJang-chilipasta
- 1 msk sojasås
- 3 msk rostad sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 1 saft och skal av en lime
- 2 msk olja för stekning
Dessutom
- koriander eller persilja
- 2 msk sesamfrön
Instruktioner
-
Skölj zucchinin och skär i munsbitsstora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Värm olja i en stekpanna och lägg i och vänd runt zucchinin tills den fått lite färg. Krydda med vitlöken och skalet av en lime. Stäng av platta och ställ blandningen till sidan för att ta smak.
-
Finhacka vårlöksstjälkarna och rör ihop med Cochujang, soja, sesamolja, risvinsvinäger och limesaften.
-
Koka upp nudlarna snabbt i vatten, så att de lossnar lätt från varandra. Lägg nudlarna i pannan med zucchinisåsen, rör om och värm upp.
-
Tillred filéskivorna (Teriyaki Twist) i airfryer (180 grader, 8 minuter), vänd om skivorna efter halva tiden. När de är klara, rör ihop skivorna med såsförpackningen som följde med.
-
Servera fileskivorna tillsammans med zucchininudlarna. Toppa portionen med koriander och sesamfrön om du vill.
Tips
Färska Undon-nudlar hittar du i de flesta matvarubutikerna eller vid specialiserade asiatiska matmarketar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 665 kJ / 159 kcal | 2661 kJ / 637 kcal |
Fett | 8.4 g | 33.4 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 5.5 g |
Kolhydrat | 14.3 g | 57.1 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 10.1 g |
Protein | 6 g | 24 g |
Fiber | 1.6 g | 6.5 g |
Salt | 0.9 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.