Hoppa till innehållet
Udon-nudlar med teriyakigris och zucchini

Udon-nudlar med teriyakigris och zucchini

Snabba och krispiga filéflarn av lantgris teriyaki twist 350 g

30min

3

Lätt

Det här receptet tar dig direkt på ett kulinariskt äventyr i riktning Asien! Färdiga delikatessnudlar, skördesäsongens bästa zucchini och Snellmans nya snabba och krispiga filéflarn av lantgris med Teriyaki Twist-sås. Enkelt, snabbt och väldigt gott!

Ingredienser

Dessutom
  • koriander eller persilja
  • 2 msk sesamfrön

Instruktioner

Skölj zucchinin och skär i munsbitsstora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Värm olja i en stekpanna och lägg i och vänd runt zucchinin tills den fått lite färg. Krydda med vitlöken och skalet av en lime. Stäng av platta och ställ blandningen till sidan för att ta smak.

Finhacka vårlöksstjälkarna och rör ihop med Cochujang, soja, sesamolja, risvinsvinäger och limesaften.

Koka upp nudlarna snabbt i vatten, så att de lossnar lätt från varandra. Lägg nudlarna i pannan med zucchinisåsen, rör om och värm upp.

Tillred filéskivorna (Teriyaki Twist) i airfryer (180 grader, 8 minuter), vänd om skivorna efter halva tiden. När de är klara, rör ihop skivorna med såsförpackningen som följde med.

Servera fileskivorna tillsammans med zucchininudlarna. Toppa portionen med koriander och sesamfrön om du vill.

Tips

Färska Undon-nudlar hittar du i de flesta matvarubutikerna eller vid specialiserade asiatiska matmarketar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 665 kJ / 159 kcal 2661 kJ / 637 kcal
Fett 8.4 g 33.4 g
- varav mättat fett 1.4 g 5.5 g
Kolhydrat 14.3 g 57.1 g
- varav sockerarter 2.5 g 10.1 g
Protein 6 g 24 g
Fiber 1.6 g 6.5 g
Salt 0.9 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan