Udon-nuudelit teriyakipossulla
30min
3
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat ja rapeat fileelastut teriyaki twist 350 g
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl pkt kypsiä Udon-nuudeleita (á 200 g)
- 3 kpl kesäsipulia varsineen
- 1 rkl gochujang-chilitahnaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 kpl limen mehu ja kuoriraaste
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi
- korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Ohje
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lämmitä paistinpannulla öljyä, lisää kesäkurpitsat ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta kesäkurpitsat valkosipulilla sekä limen kuorella. Sammuta liesi ja jätä kesäkurpitsat maustumaan.
Hienonna sipulinvarret ja sekoita Gochujangin, soijan, seesamiöljyn, riisiviinietikan ja limemehun kanssa.
Kiehauta kypsät nuudelit nopeasti vedessä, jotta saat ne irtonaisiksi. Lisää kiehautetut nuudelit pannulle kastikkeen ja kesäkurpitsan kanssa, sekoita ja lämmitä.
Kypsennä Teriyaki twist fileelastut airfyerissa (180 astetta ja 8-10 min). Sekoita kypsät fileelastut pakkauksen mukana tulleen kastikkeen kanssa.
Tarjoile fileelastut kesäkurpitsanuudeleiden päältä. Koristele annokset halutessasi korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkkejä
Vinkki! Kypsiä Undon-nuudeleita on saatavilla isommista ruokamarketeista tai aasialaisista ruokamarketeista.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 665 kJ / 159 kcal | 2661 kJ / 637 kcal |
Rasva | 8.4 g | 33.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 5.5 g |
Hiilihydraatit | 14.3 g | 57.1 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 10.1 g |
Proteiini | 6 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 6.5 g |
Suola | 0.9 g | 3.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.