Hoppa till innehållet
Ugnsfilé av gris med apelsinsmak

Ugnsfilé av gris med apelsinsmak

8

Lätt

Här har ni ett lite annorlunda och gott recept: ugnsfilé med apelsinsmak, varsågoda!

Ingredienser

Ugnsfilé av gris med apelsinsmak
  • 1 pkt Snellman Kryddad ugnsfilé av lantgris ca 1,2 kg
  • 4 msk appelsinmarmelad
  • 2 msk citron saft
  • 0.5 saften av apelsin
  • 0.5 apelsin i skivor
  • 2 tsk orange pepper krydda
Kall apelsinsås
  • 6 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk appelsinmarmelad
  • 2 tsk orange pepper krydda

Instruktioner

Gör ca 3 cm djupa snitt i steken (i dessa kommer apelsinskivorna). Masera in salt på stekens yta och sätt den i en ugnsform. Blanda apelsinmarmelad, citronsaft, apelsinsaft och kryddorna. Skiva apelsinen och placera skivorna i snitten på steken. Stryk marmeladblanding på steken. Grädda i 150 grader i ca en timme eller tills stektermometern visar 80 grader. Låt steken dra sig en stund och servera med en kall apelsinsås och tilltugg.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 969 kJ / 233 kcal 1745 kJ / 420 kcal
Fett 18.2 g 32.8 g
- varav mättat fett 7.1 g 12.7 g
Kolhydrat 5.6 g 10.1 g
- varav sockerarter 5.1 g 9.3 g
Protein 12 g 22 g
Fiber 0.5 g 1 g
Salt 1.1 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan