Ugnsfilé av gris med apelsinsmak
Kryddad ugnsfilé av lantgris ca 1,2 kg8
Lätt
Här har ni ett lite annorlunda och gott recept: ugnsfilé med apelsinsmak, varsågoda!
        
                              Ingredienser
Ugnsfilé av gris med apelsinsmak
- 1 pkt Snellman Kryddad ugnsfilé av lantgris ca 1,2 kg
 - 4 msk appelsinmarmelad
 - 2 msk citron saft
 - 0.5 saften av apelsin
 - 0.5 apelsin i skivor
 - 2 tsk orange pepper krydda
 
Kall apelsinsås
- 6 msk turkisk yoghurt
 - 2 msk appelsinmarmelad
 - 2 tsk orange pepper krydda
 
Instruktioner
- Gör ca 3 cm djupa snitt i steken (i dessa kommer apelsinskivorna). Masera in salt på stekens yta och sätt den i en ugnsform. Blanda apelsinmarmelad, citronsaft, apelsinsaft och kryddorna. Skiva apelsinen och placera skivorna i snitten på steken. Stryk marmeladblanding på steken. Grädda i 150 grader i ca en timme eller tills stektermometern visar 80 grader. Låt steken dra sig en stund och servera med en kall apelsinsås och tilltugg.
 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 180 g | |
|---|---|---|
| Energi | 969 kJ / 233 kcal | 1745 kJ / 420 kcal | 
| Fett | 18.2 g | 32.8 g | 
| - varav mättat fett | 7.1 g | 12.7 g | 
| Kolhydrat | 5.6 g | 10.1 g | 
| - varav sockerarter | 5.1 g | 9.3 g | 
| Protein | 12 g | 22 g | 
| Fiber | 0.5 g | 1 g | 
| Salt | 1.1 g | 2 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Här har ni ett lite annorlunda och gott recept: ugnsfilé med apelsinsmak, varsågoda!