Ugnskorv med getost
25min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ugnskorv är som bäst då den tillreds av Riktig länk som innehåller mycket kött. Riktig länk tillverkas som om man gjorde den åt sig själv. Därför innehåller den mera kött och mindre tillsatsämnen. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Ugnskorv med getost
- 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
- 180 g getost
- 1 tomat
- 1 lök
- 150 g emmental ost, riven
Instruktioner
Gör djupa snitt i korven. Skär tunna skivor av löken, tomaten och getosten, fyll snitten i korven. Strö på riven ementaler ost. Grädda i ugn, 220 grader ca 15 min. Severa med en grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1132 kJ / 273 kcal | 2264 kJ / 546 kcal |
Fett | 22.3 g | 44.7 g |
- varav mättat fett | 11.8 g | 23.7 g |
Kolhydrat | 2.7 g | 5.4 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 2.7 g |
Protein | 16 g | 32 g |
Fiber | 0.3 g | 0.7 g |
Salt | 1.3 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.