Ugnsstekt baconsida med kål

Pekonikylkikuutio-kaalipata

Ugnsstekt baconsida med kål är en enkel helgrätt. Den är snabb att förebereda men kräver lång tillagningstid. Det passar därför bra att ställa in detta kött i ugn innan skogspromenaden eller trädgårdsarbetet. När du är klar är också maten klar.

4

Ingredienser

  • 2 pkt Tärnad BBQ baconsida av Lantgris
  • 1 liten vitkål
Maatiaispossun BBQ pekonikylkikuutiot 500 g

Ugnsstekt baconsida med kål — Gör så här

  1. Strimla kålen och sätt kålstrimlorna i en gryta, ugnsform eller på en plåt. Lägg tärnad baconsida på kålen och stek i ugn på 125 grader ca 3 timmar.
  2. Kryddor kan tillsättas enligt egen smak men kom ihåg att köttet redan är färdigkryddat.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept