
Ugnstacos
Rostade flarn av lantgris 180 g20min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Rostade flarn av lantgris 180 g
- 10 små tortilla
- 0.5 rödlök
- 1 tomat
- 100 g Färskost
- 150 g riven ost
- 2 msk rypsolja
- 2 tsk tajin-krydd
Dessutom
- 150 g guacamole
- 230 g tacosås
- 1 lime
- 1 kruka koriander
Instruktioner
-
Skala och finhacka löken. Tärna tomaten. Blanda lök, tomat, flarn av lantgris, färskost och riven ost i en skål.
-
Fördela fyllningen på tortillabröden så att den täcker halva brödet. Vik över den andra halvan och lägg på plåt med bakplåtspapper.
-
Pensla ovansidan med olja och strö över tajin-krydda. Grädda i mitten av en 225-gradig ugn i cirka 10 minuter.
-
Skär limen i klyftor. Lägg upp guacamole och salsa i små skålar.
-
Servera tacos med färdig guacamole, salsa, limeklyftor och färsk koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 738 kJ / 177 kcal | 2215 kJ / 530 kcal |
Fett | 10.4 g | 31.2 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 12.9 g |
Kolhydrat | 11.7 g | 35 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 4.7 g |
Protein | 9 g | 27 g |
Fiber | 1.2 g | 3.5 g |
Salt | 0.7 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.