Valentins korvgryta
1h 40min
4
Lätt
Ingredienser
Valentins korvgryta
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 0.5 msk olja för stekning
- 2 burkar körsbärstomater
- 2 dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 tsk pulver av rökt paprika (söt)
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
- 3 msk färsk basilika (hackad)
- 3 msk strimlad färsk persilja
- 2 röd paprika
Instruktioner
Ställ ugnen på 250 grader. Tvätta och halvera paprikorna och avlägsna frön och skaft. Lägg paprikahalvorna och ligga med skalet uppåt i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen tills skalet svartnat ordentligt. Lägg de gräddade paprikorna i en skål och täck in med film. Skala om ca 15 minuter och hacka till små kuber.
Skala och hacka löken och vitlöken. Sautera löken i olja i några minuter och tillsätt löken och fortsätt en stund till. Lägg i tomaterna och tomatpurén och 2 dl vatten. Pulver av rökt paprika och socker följer sedan, och nu får grytan småputtra i 30 minuter.
Ställ en fjärdedel av länkkkorven åt sidan för dekorering och gör små kuber av resten. Dekoreringsfjärdedelen skär du tunna skivor av och gör hjärtformade bitar med en liten form eller för hand.
Stek nu kuberna i en oljad panna tills de börjar få färg. Lägg i grytan och spä på med paprika. Krydda med salt och peppar samt basiika och persilja. Låt sjuda i ytterligare 15 minuter och smaka.
De hjärtformade korvskivorna steker du lätt bruna i stekpannan. Servering med mos, toppa portionen med korvhjärtan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 410 kJ / 99 kcal | 1559 kJ / 374 kcal |
Fett | 6.5 g | 24.6 g |
- varav mättat fett | 2.2 g | 8.5 g |
Kolhydrat | 5.2 g | 19.9 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 12.2 g |
Protein | 5 g | 17 g |
Fiber | 0.6 g | 2.4 g |
Salt | 0.7 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.