Siirry sisältöön
Valentinin makkarapata

Valentinin makkarapata

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

4

1t 40min kokonaisaika

Helppo

Maukas ja lämmittävä makkarapata rakkaalle ystävälle. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Minnan keittö -blogin tekemä.

Ainekset

Valentinin makkarapata
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
  • 0.5 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 kpl purkkia säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl savustettu paprikajauhe (makea)
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
  • 2 kpl punaista paprikaa

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese paprikat ja puolita ne, poista kannat sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaan kuori ylöspäin uunivuokaan. Laita vuoka uuniin keskitasolle ja paista kunnes paprikoiden kuori on kunnolla mustunut. Laita paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Kuori paprikat n. 15 min päästä. Pilko paprikat kuutioiksi

Kuori ja pilko sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia muutama minuutti padassa öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit tai säilötyt luumutomaatit sekä tomaattipyree. Laita kumpaankin säilyketölkkiin desilitra vettä ja sekoita, sekä kaada pataan. Lisää savustettu paprikajauhe ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 min. Jos käytit luumutomaatteja, pilko tomaatit lastalla padassa pienemmiksi paloiksi

Kuori lenkkimakkara ja siirrä ¼ lenkistä syrjään jos haluat paistaa sydänkoristeet annoksien pinnalle. Kuutioi loput lenkistä. Viipaloi ¼ lenkistä 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa pienellä sydänmuotilla sydämiä viipaleista. Kuutioi ylijääneet palat

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kuutioitua lenkkiä kunnes kuutiot saavat väriä. Siirrä kuutiot pataan ja lisää pataan myös paprikat. Mausta pata suolalla ja pippurilla, lisää myös hienonnettu persilja ja basilika. Anna hautua vielä 15 min. Tarkista maku

Paista lenkistä leikatut sydämet pannulla öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi. Tarjoile makkarapata perunamuusin kera. Lisää annosten pinnalle paistetut sydämet ja tuoretta persiljaa tai basilikaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 380 g
Energia 410 kJ / 99 kcal 1559 kJ / 374 kcal
Rasva 6.5 g 24.6 g
- josta tyydyttynyttä 2.2 g 8.5 g
Hiilihydraatit 5.2 g 19.9 g
- josta sokereita 3.2 g 12.2 g
Proteiini 5 g 17 g
Ravintokuitu 0.6 g 2.4 g
Suola 0.7 g 2.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Pataruoat

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle