Hoppa till innehållet
Världens krispigaste potatissallad

Världens krispigaste potatissallad

Snabb och mör filébiff piri piri av lantgris 460g

1h 10min (varav 30min aktiv)

4

Medel

Glöm traditionell potatissallad dränkt i majonnäs – den här versionen tar hela begreppet till nästa nivå. Potatisen, som rostas gyllene och krispig i ugn, får sällskap av en fräsch gräddfilssås, picklad rödlök med senapsfrön och saftiga, grillade filébiffar. Varje tugga bjuder på fyllig struktur och passlig syrlighet och sälta – den perfekta kombinationen för festbordet, brunchen eller som huvudnummer vid sommarkvällarnas grillmiddag. Den här salladen är inte bara ett tillbehör – den har kapacitet att stjäla hela showen!

Ingredienser

Potatissallad
Picklad rödlök och senapsfrön
  • 1 rödlök
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk gula senapskorn
Sås
  • 350 g crème fraiche
  • 0.5 saft från en citron
  • 1 tsk fullkornssenap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Hetta upp varmluftsugnen till 200°C.

  2. Tvätta potatisarna och skär i 2–3 cm stora klyftor. Koka potatisen i saltat vatten blandat med lite soda i ca. 10 minuter tills de mjuknar lite.

  3. Blanda de avrunna och något avsvalnade potatisarna med rapsolja och riven parmesan. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 25–30 minuter tills de är krispiga och gyllenbruna. Ju luftigare potatisarna placeras på plåten och ju mindre de rörs under grillningen, desto krispigare blir de.

  4. Förbered den picklade rödlöken och senapsfröna. Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt i kastrull. Värm upp tills socker och salt löses upp. Tillsätt senapsfrön i lagen och låt koka i cirka en minut. Häll den heta lagen och senapsfröna över rödlöksringarna och låt stå och dra i minst 15 minuter.

  5. Förbered såsen genom att blanda ihop crème fraîche, citronsaft och fullkornssenapen. Krydda med salt och svartpeppar.

  6. Grilla filébiffarna enligt förpackningens instruktioner, 2–3 minuter per sida, tills de är genomstekta. Låt vila en stund och skär sen upp i skivor. Om du vill kan du även steka filéerna i panna.

  7. Rör ihop salladen. Bred ut såsen på ett stort fat. Lägg de rostade potatisarna ovanpå såsen, tillsätt picklad rödlök och senapsfröna. Avsluta med köttstrimlorna och en handfull färska örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 748 kJ / 179 kcal 2993 kJ / 718 kcal
Fett 11 g 44 g
- varav mättat fett 5.2 g 21 g
Kolhydrat 12.3 g 49.3 g
- varav sockerarter 6.4 g 25.6 g
Protein 8 g 31 g
Fiber 0.8 g 3.1 g
Salt 1.5 g 6.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Glöm traditionell potatissallad dränkt i majonnäs – den här versionen tar hela begreppet till nästa nivå. Potatisen, som rostas gyllene och krispig i ugn, får sällskap av en fräsch gräddfilssås, picklad rödlök med senapsfrön och saftiga, grillade filébiffar. Varje tugga bjuder på fyllig struktur och passlig syrlighet och sälta – den perfekta kombinationen för festbordet, brunchen eller som huvudnummer vid sommarkvällarnas grillmiddag. Den här salladen är inte bara ett tillbehör – den har kapacitet att stjäla hela showen!

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan