Varm nypotatissallad
45min
5
Lätt
Ingredienser
Sallad
- 1 kg nypotatis
- 0.5 tsk salt
- 0.5 kruka dill
- 3 vårlök
Kryddblandning till potatisen
- 1 tsk curry
- 0.5 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 0.25 tsk röd chilipulver
- 0.75 tsk salt
Stekning
- 0.5 dl olivolja
Instruktioner
Koka nypotatisen i saltat vatten tillsammans med dillstjälkar tills de är nästan färdiga. Häll av vattnet och låt svalna.
Blanda ihop kryddblandningens ingredienser. Värm upp olivoljan i en stekpanna, och tillsätt kryddblandningen och potatisarna. Stek potatisarna en stund utan att bryna dem.
Häll de varma potatisarna i en skål. Hacka salladslöken, och strö över potatisen.
Servera tillsammans med grillat griskött och vitlökssås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 420 kJ / 100 kcal | 1008 kJ / 240 kcal |
Fett | 3.9 g | 9.4 g |
- varav mättat fett | 0.5 g | 1.3 g |
Kolhydrat | 13.7 g | 32.9 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 1.6 g |
Protein | 2 g | 4 g |
Fiber | 1.1 g | 2.6 g |
Salt | 0.6 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.