Hoppa till innehållet
Varm nypotatissallad

Varm nypotatissallad

45min

5

Lätt

En varm sallad på nypotatis skriker försommar. Du kan egentligen toppa potatisen med vad du själv väljer av sommarens kryddor.

Ingredienser

Sallad
  • 1 kg nypotatis
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 kruka dill
  • 3 vårlök
Kryddblandning till potatisen
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.25 tsk röd chilipulver
  • 0.75 tsk salt
Stekning
  • 0.5 dl olivolja

Instruktioner

  1. Koka nypotatisen i saltat vatten tillsammans med dillstjälkar tills de är nästan färdiga. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Blanda ihop kryddblandningens ingredienser. Värm upp olivoljan i en stekpanna, och tillsätt kryddblandningen och potatisarna. Stek potatisarna en stund utan att bryna dem.
  3. Häll de varma potatisarna i en skål. Hacka salladslöken, och strö över potatisen.
  4. Servera tillsammans med grillat griskött och vitlökssås.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 420 kJ / 100 kcal 1008 kJ / 240 kcal
Fett 3.9 g 9.4 g
- varav mättat fett 0.5 g 1.3 g
Kolhydrat 13.7 g 32.9 g
- varav sockerarter 0.7 g 1.6 g
Protein 2 g 4 g
Fiber 1.1 g 2.6 g
Salt 0.6 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En varm sallad på nypotatis skriker försommar. Du kan egentligen toppa potatisen med vad du själv väljer av sommarens kryddor.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan