Hoppa till innehållet
Varma smörgåsar

Varma smörgåsar

4

Med dessa enkla varma smörgåsar är det bara din uppfinningsrikedom som skapar gränser. Du kan använda helköttspålägg, knackkorv, grillad kebab eller varför inte skinkstrimlor som fyllning. Ett smart val är också att utnyttja småtorrt bröd som börjar närma sig bäst före-datum – så håller du också matsvinnet i hushållet under kontroll. Med de sista ostkanterna och en lite tröttnad paprika blir det färgglatt och läckert! Gör kockandet till en kollektiv aftoninsats och involvera hela familjen – då får alla just den varma smörgås de vill ha!

En varm soppa fungerar dessutom perfekt som komplement om du vill dryga ut måltiden lite.

Ingredienser

  • 8 skivor bröd
  • pålägg
  • 150 g pålägg eller knackkorv
  • 100 g riven ost
  • tomat och/eller paprika

Instruktioner

Värm upp ugnen till 200 grader. Placera brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut ett tunnt skikt med pålägg. Fyll på med kuber eller strimlor av det du valt som fyllning, riv ost över och toppa med tomat, paprika, körsbärstomat och annat smått och gott.

Tillred i mitten av ugnen kring 5-10 minuter tills osten smält. Toppa slutligen med basilika eller persilja!

Varma smörgåsar

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan