Siirry sisältöön
Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät

4

Näiden lämpimien voileipien kasaamisessa vain mielikuvitus on rajana. Täytteeksi kelpaa kokolihaleikkeleiden tai nakkien lisäksi esimerkiksi grillattu kebab tai valmiit kinkkusuikaleet. Leipiin voi hyödyntää hävikkiuhan alla olevat juuston jämät ja hieman jo nahistuneen paprikan. Jokainen ruokailija voi myös halutessaan tehdä juuri itselleen mieluisan leivän. Taiteile siis kokoelma erilaisia herkkuleipiä ja kasaa perhe tai ystävät yhteisen iltapalan ääreen!

Lämpimät voileivät soveltuvat hyvin myös lasten kanssa tehtäviksi. Kunnon ateriankin leivistä saa, kun tarjoilee niitä esimerkiksi kasvissosekeiton kera.

Ainekset

  • 8 viipaletta leipää
  • levitettä
  • 150 g leikkeleitä tai nakkeja
  • 100 g raastettua juustoa
  • tomaattia tai paprikaa

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200 ˚C asteeseen. Asettele leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele kevyesti. Lisää päälle esimerkiksi kuutioituja leikkeleitä tai nakkipaloja, juustoa raasteena, viipaleina tai kuutioina, sekä tomaattia, paprikaa tai kirsikkatomaatteja viipaloituna.

Paista uunin keskitasolla n. 5 – 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele halutessasi basilikalla tai persiljalla.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle