Hoppa till innehållet
Vietnamesisk risnudelsallad med kryddig färs

Vietnamesisk risnudelsallad med kryddig färs

Malet kött av lantgris 5 % 300 g

30min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Den här salladen är verkligen en perfekt kombination: mjuka risnudlar, krispiga grönsaker och saftig färs av inhemsk lantgris, kryddad i asiatisk stil. En enkel dressing av lime, risvinäger och fisksås ger nudlarna ordentligt med smak. Toppa med jordnötter, chili och färsk koriander. Lätt och snabb att tillreda – passar både som vardagslyx och som god guldkant vid lugnare stunder.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Malet kött av lantgris 5 % 300 g
  • 1 msk olja för stekning
  • 2 vitlökslyftor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk rostad sesamolja
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 0.5 tsk röd chilipulver
  • 200 g risnudlar
  • 2 små morotter
  • 0.5 gurka
  • 75 g groddar
  • 1 dl salta nötter
  • 1 lime
  • 1 röd chili
  • 1 koriander
Sås
  • 1 lime
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk socker

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlök. Stek köttet i olja tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och fräs ännu en stund. Krydda med soja, lönnsirap, sesamolja, sesamfrön och chiliflarn. Stek ytterligare en kort stund.

  2. Gör dressing. Pressa limejuice i en skål och tillsätt risvinäger, fisksås och socker. Rör om tills sockret löser sig.

  3. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Blanda nudlarna med dressingen.

  4. Skala morötter och skär i tunna strimlor med potatisskalare. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med sked. Skiva gurkan. Skär limen i klyftor. Skiva chilin.

  5. Lägg upp i skålar. Placera nudlar i botten och toppa med färs, gurka, morot och böngroddar. Avsluta med salta jordnötter, limeklyfta, chili och färsk koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 746 kJ / 177 kcal 2610 kJ / 621 kcal
Fett 5.9 g 20.5 g
- varav mättat fett 1.1 g 3.8 g
Kolhydrat 23.1 g 80.7 g
- varav sockerarter 4.1 g 14.4 g
Protein 8 g 27 g
Fiber 0.9 g 3.3 g
Salt 1.2 g 4.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Den här salladen är verkligen en perfekt kombination: mjuka risnudlar, krispiga grönsaker och saftig färs av inhemsk lantgris, kryddad i asiatisk stil. En enkel dressing av lime, risvinäger och fisksås ger nudlarna ordentligt med smak. Toppa med jordnötter, chili och färsk koriander. Lätt och snabb att tillreda – passar både som vardagslyx och som god guldkant vid lugnare stunder.

Fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan