
Vietnamesisk risnudelsallad med kryddig färs
Malet kött av lantgris 5 % 300 g30min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av lantgris 5 % 300 g
- 1 msk olja för stekning
- 2 vitlökslyftor
- 3 msk sojasås
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk rostad sesamolja
- 2 tsk svarta sesamfrön
- 0.5 tsk röd chilipulver
- 200 g risnudlar
- 2 små morotter
- 0.5 gurka
- 75 g groddar
- 1 dl salta nötter
- 1 lime
- 1 röd chili
- 1 koriander
Sås
- 1 lime
- 3 msk risvinäger
- 2 msk fisksås
- 1 msk socker
Instruktioner
-
Skala och finhacka vitlök. Stek köttet i olja tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och fräs ännu en stund. Krydda med soja, lönnsirap, sesamolja, sesamfrön och chiliflarn. Stek ytterligare en kort stund.
-
Gör dressing. Pressa limejuice i en skål och tillsätt risvinäger, fisksås och socker. Rör om tills sockret löser sig.
-
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Blanda nudlarna med dressingen.
-
Skala morötter och skär i tunna strimlor med potatisskalare. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med sked. Skiva gurkan. Skär limen i klyftor. Skiva chilin.
-
Lägg upp i skålar. Placera nudlar i botten och toppa med färs, gurka, morot och böngroddar. Avsluta med salta jordnötter, limeklyfta, chili och färsk koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 746 kJ / 177 kcal | 2610 kJ / 621 kcal |
Fett | 5.9 g | 20.5 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 3.8 g |
Kolhydrat | 23.1 g | 80.7 g |
- varav sockerarter | 4.1 g | 14.4 g |
Protein | 8 g | 27 g |
Fiber | 0.9 g | 3.3 g |
Salt | 1.2 g | 4.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.