Mörad biff av nöt ytterfilé
Mörad biff av nöt ytterfilé 240 g. Tänd grillen och vips är de stora, möra biffarna klara! Herr Snellmans Jättemöra filébiffar har 100 % kötthalt. Tillverkat av nötkött från finländska familjegårdar.
Tillrednings tips i grillen: Ta fram köttet i rumstemperatur minst en timme före tillredning. Grilla biffarna ca 2 minuter/sida (medium), vänd emellan. Ifall du vill ha genomstekta biffar, grilla lite längre.
Tips på olika marinader:
Marinad åt ribbs, passar även utmärkt till biffar. https://snellman.fi/sv/recept/marinad-ribs
BBQ sås med mynta https://snellman.fi/sv/recept/bbq-sas-med-mynta
Thai BBQ marinad https://snellman.fi/sv/recept/thai-bbq-marinad
BBQ marinad med kaffe https://snellman.fi/sv/recept/bbq-marind-med-kaffe
Sweet chili marinad https://snellman.fi/sv/recept/sweet-chili-marinad
BBQ marinadi https://snellman.fi/sv/recept/bbq-marinad
Körsbärsmarinad https://snellman.fi/sv/recept/kirsikkamarinadi
Gazpacho – en kall soppa
3 skivor ljust formbröd
1 gurka
1 stor röd paprika
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 brk tomatkross
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
4 rkl olivolja
4 rkl citronsaft
några droppar tabasco
salt
peppar
Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross. Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar. Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering. Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.
Mera tips till midsommarmaten.
Midsommar meny
På midsommar grillar vi
Kartoffelsalat
Champinjongratäng med ost
Spansk omelett
Potatissallad med rökt ost
Fruktsalsa
Sås med getost