Hoppa till innehållet
Mureutettu naudan ulkofileepihvi 2

Mörad biff av nöt ytterfilé

Mörad biff av nöt ytterfilé 240 g. Tänd grillen och vips är de stora, möra biffarna klara! Herr Snellmans Jättemöra filébiffar har 100 % kötthalt. Tillverkat av nötkött från finländska familjegårdar.

Tillrednings tips i grillen: Ta fram köttet i rumstemperatur minst en timme före tillredning. Grilla biffarna ca 2 minuter/sida (medium), vänd emellan. Ifall du vill ha genomstekta biffar, grilla lite längre.

Tips på olika marinader:

Marinad åt ribbs, passar även utmärkt till biffar. https://snellman.fi/sv/recept/marinad-ribs

BBQ sås med mynta https://snellman.fi/sv/recept/bbq-sas-med-mynta

Thai BBQ marinad https://snellman.fi/sv/recept/thai-bbq-marinad

BBQ marinad med kaffe https://snellman.fi/sv/recept/bbq-marind-med-kaffe

Sweet chili marinad https://snellman.fi/sv/recept/sweet-chili-marinad

BBQ marinadi https://snellman.fi/sv/recept/bbq-marinad

Körsbärsmarinad https://snellman.fi/sv/recept/kirsikkamarinadi

Gazpacho – en kall soppa
3 skivor ljust formbröd
1 gurka
1 stor röd paprika
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 brk tomatkross
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
4 rkl olivolja
4 rkl citronsaft
några droppar tabasco
salt
peppar

Koka vattnet och sätt i grönsaksbuljongen. Sätt i brödskivorna och tomatkross. Skala gurkan och ta bort kärnorna, skär gurkan i bitar. Skär paprikan i bitar. Skala löken och vitlöken, skär i bitar. Sätt alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät soppa. Förvara kallt tills servering.  Servera soppan kall, tillsammans med en somrig sallad och grillat kött.

Mera tips till midsommarmaten.
Midsommar meny
På midsommar grillar vi
Kartoffelsalat
Champinjongratäng med ost 
Spansk omelett
Potatissallad med rökt ost
Fruktsalsa
Sås med getost