Potatissallad med rökt ost
6
30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Lätt
Som tilltugg åt kött och korv, en somrig rätt som mår bra av att få sätta sig ordentligt i kylskåpet innan den dukas fram.
Ingredienser
Potatissallad med rökt ost
- 1 kg kokt potatis
- 2 ättikslag
- 1 rödlök
- 120 g smetana
- 200 g gräddfil
- 1 msk senap
- 1 msk rörsocker
- 2 msk citron saft
- 2 msk olivolja
- 200 g rökt ost
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skala och koka potatisen. Träna potatisen då den svalnat. Tärna även saltgurkan och löken. Blanda smetana, gräddfil, senap, citronsaft och olivolja till en sås. Skär osten i tärningar. Blanda alla ingredienser. Låt stå åtminstone en timme före servering. Denna sallad kan du tillreda redan kvällen före, förvara i kylen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 280 g | |
---|---|---|
Energi | 577 kJ / 139 kcal | 1616 kJ / 388 kcal |
Fett | 8.9 g | 25 g |
- varav mättat fett | 4.7 g | 13.2 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 26.8 g |
- varav sockerarter | 2 g | 5.7 g |
Protein | 5 g | 13 g |
Fiber | 0.6 g | 1.6 g |
Salt | 0.5 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.