Hoppa till innehållet
Potatissallad med rökt ost

Potatissallad med rökt ost

6

30min tillagningstid + 1h 30min total tid

Lätt

Som tilltugg åt kött och korv, en somrig rätt som mår bra av att få sätta sig ordentligt i kylskåpet innan den dukas fram.

Ingredienser

Potatissallad med rökt ost
  • 1 kg kokt potatis
  • 2 ättikslag
  • 1 rödlök
  • 120 g smetana
  • 200 g gräddfil
  • 1 msk senap
  • 1 msk rörsocker
  • 2 msk citron saft
  • 2 msk olivolja
  • 200 g rökt ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Skala och koka potatisen. Träna potatisen då den svalnat. Tärna även saltgurkan och löken. Blanda smetana, gräddfil, senap, citronsaft och olivolja till en sås. Skär osten i tärningar. Blanda alla ingredienser. Låt stå åtminstone en timme före servering. Denna sallad kan du tillreda redan kvällen före, förvara i kylen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 280 g
Energi 577 kJ / 139 kcal 1616 kJ / 388 kcal
Fett 8.9 g 25 g
- varav mättat fett 4.7 g 13.2 g
Kolhydrat 9.6 g 26.8 g
- varav sockerarter 2 g 5.7 g
Protein 5 g 13 g
Fiber 0.6 g 1.6 g
Salt 0.5 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan