Kartoffelsalat
6
30min tillagningstid + 1h 45min total tid
Lätt
Ingredienser
Kartoffelsalat (tysk potatissallad)
- 1 kg potatis
- 2 lök
- 1 msk smör
- 0.5 dl äppelvinäger
- 3 dl vatten
- 1 Grönsaksbuljongtärning
- 1 kruka gräslök
- 1 msk söt senap
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skala potatisen och skär till tunna skivor. Koka potatisen ca 15 minuter, låt vattnet rinna av. Hacka löken och bryn i stekpannan, tillsätt vatten, buljongtärningen, socker, senap och äppelvinäger. Låt puttra en stund. Hacka gräslöken. Häll vätskan och på potatisen, tillsätt gräslöken, krydda och rör om. Låt stå minst en timme. Denna sallad kan du tillreda redan kvällen före. Förvara i kylskåp.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 253 kJ / 60 kcal | 581 kJ / 138 kcal |
Fett | 1 g | 2.4 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 1.4 g |
Kolhydrat | 10.6 g | 24.3 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 3.5 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fiber | 0.8 g | 1.8 g |
Salt | 0.7 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.