Svartpeppar-havssalt biff av nöt ytterfilé
Svartpeppar-havssalt biff av nöt ytterfilé 240 g. Rostad svartpeppar och havssalt är en enkel och klar smakkombination. Biffarna är ytkryddade, utan olja eller marinad. Precis som om du kryddat dem hemma!
Tillrednings tips i grillen: Ta fram köttet i rumstemperatur minst en timme före tillredning. Grilla biffarna ca 2 minuter/sida (medium), vänd emellan. Ifall du vill ha genomstekta biffar, grilla lite längre.
Canarie potatis/ saltkokt potatis/ Papas Arrugadas
1 kg små potatisar
1 l vatten
100 g salt (1 liter vatten & 1 dl salt)
Skölj potatisen. Sätt dem i en kastrull och häll på salt, tillsätt vatten så att potatisen är täckt. Koka till potatisen är klar. Häll bort nästan allt vatten och lyft kastrullen tillbaka på spisen. Ånga bort resten av vattnet genom att skaka om kastrullen emellan. När potatisen är helt torr, är de klara. Servera med Mojo sås.
Mojo Rojo sås
1 röd paprika
1 röd chili
1 skivor formbröd
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk balsamico
1 msk socker
1 tsk salt
Skär paprikan och chilin i bitar (ta bort fröna). Skala vitlöken. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät sås. Servera med Canarie potatis och kött.
Mera tips till midsommarmaten.
Midsommar meny
På midsommar grillar vi
Kartoffelsalat
Champinjongratäng med ost
Spansk omelett
Potatissallad med rökt ost
Fruktsalsa
Sås med getost