Hoppa till innehållet
”Suhtautumisemme arkiseen jauhelihaan muuttui täysin” – rohkea päätös antoi suomalaisille mahdollisuuden parempaan 1

Färska malet köttets korta resa från familjegård till matbord

Färskhet är den bästa kvalitetsmätaren när det gäller vårt Riktiga malet kött. För att försäkra oss om att det finska köttets smak och konsistens ska bevaras på bästa möjliga sätt har vi byggt vår produktionskedja så att malet köttets färd från familjegård till butiksdisk endast tar tre dagar i genomsnitt. I praktiken är detta möjligt p.g.a. att vi inte alls använder oss av nedfryst kött vid tillverkning av vårt malet kött. Av samma orsak frigörs även mindre vätska vid tillredningen av Riktigt malet kött. Köttet kokar inte utan steks verkligen i stekpannan. Allt detta har krävt betydligt mera arbete än man kunde anta, men slutresultatet är värt mödan.

Malet kött är viktig för oss

Malet kött är en viktig del av den finländska matkulturen och i många familjer äts det malet kött varje vecka. Färskhet och kvalitet är väldigt viktiga för oss, eftersom produkten är så pass viktig för oss finländare. Vi vill ge människor möjlighet att välja högklassiga matvaror också i vardagen, och därför gör vi vanliga produkter så bra som möjligt.

Vi får våra råvaror direkt från egna familjegårdar, men för att kunna dra nytta av malet köttets färskhet krävdes betydande förnyelser i hela produktionsprocessen. Det var inte längre möjligt att mellanlagra nöt- och griskött i fryslager, utan hela produktionen måste integreras till en enda kedja. I slutändan var detta bra för produktens renhet och färskhet, eftersom köttet inte behöver flyttas från plats till plats.

Färskhet som både syns och smakar

Eftersom resan från familjegård till butik endast tar några dagar är vårt malet kött unikt färskt. Att vi inte alls använder oss av fryst kött märks också när man steker malet köttet. Nerfrysningen förstör köttets cellstruktur, och därför frigör Riktigt malet kött mindre vätska vid stekning än fryst malet kött. Ofryst kött är dessutom klart fräschare och renare till smaken, och doftar bättre vid stekning.

Eftersom vi inte gör det, kan du frysa ner köttet

Kött som redan varit fryst bör inte frysas ner igen. Eftersom vårt Riktiga malet kött aldrig varit nerfryst kan köttet och maträtter gjorda av det frysas ner utan problem. Med vårt Riktiga malet kött i kylskåpet kan du vara säker på att det endast innehåller gm-fritt kött från finska familjegårdar.