Hoppa till innehållet
Snellman löysi flow-tilan – kolme uutta Flowpack-jauhelihaa markkinoille 1

Nu har Snellmans flyt – mer malet kött i Flowpack på marknaden

Den stora förändringen skedde egentligen hos Snellman redan i maj, när vi lanserade en miljövänligare och mer praktisk förpackning för malet kött. Inledningsvis såldes endast Malet kött av gris och nöt i Flowpack, men nu är vi redo att ta nästa steg.

anders storsved håller i ett malet kött-paket och visar tummen upp
En glad inköpschef Anders Storsved med en av nyheterna, Malet kött av nöt 20 %.

– Arbetet har hållit den tidtabell vi satte upp i maj, och vi har också utnyttjat tiden på bästa sätt. Vi trodde hårt på det här projektet när vi körde igång och för oss var det viktigt att det blir så bra som möjligt. Vi skulle inte vara i den här situationen utan bra samarbete mellan avdelningarna där produktionen, produktutvecklingen, serviceteamet och marknadsföringen alla bidragit, berättar inköpschef på Snellmans Köttförädling Anders Storsved.

Arbetet med den nya förpackningen för malet kött började för dryga tre år sedan. Den nya förpackningen sparar för det första hela 76 procent plast i produktionen, men det nya sättet att distribuera malet kött har också betydelse för själva produkten.

Jag är glatt överraskad av den positiva feedback vi fått från konsumenterna.

Anders Storsved, inköpschef

Finlands mest ekologiska förpackning

I det nya paketet hålls köttet luftigt vilket i sin tur betyder att det smular lätt och smidigt vid stekning. Själva Flowpack-paketet är dessutom lätt att öppna men trots det mycket hållbart.

Från och med september finns Malet kött av nöt 10 %, Malet kött av nöt 20 % och även Stekmalet kött av nöt att köpas i ny förpackning.

Snellman löysi flow-tilan – kolme uutta Flowpack-jauhelihaa markkinoille
Produktfamiljefoto, från och med september växer utbudet av malet kött i ny förpackning.

– Det här är en förpackning som är till fördel för konsumenten, både med tanke på användningen och miljön. Snellmans Riktigt malet kött har nu Finlands mest ekologiska förpackning för malet kött, konstaterade Anders Storsved i maj i samband med lanseringen

Att Snellman nu går från en Flowpack-produkt till totalt fyra stycken på marknaden är ett naturligt led i utvecklingen och nästa steg på en resa som ingalunda nått slutmålet.

– Jag är glatt överraskad av den positiva feedback vi fått från konsumenterna. Speciellt yngre konsumenter gör medvetna val och uppskattar den minskade plastmängden. För många innebär också de nya produkterna att deras favorit bland våra malet kött-produkter nu finns tillgängligt i en betydligt bättre förpackning, konstaterar Flowpack-projektets fader Anders Storsved.

bild av maskin som packar malet kött i flowpack
Från och med september produceras fyra olika typer av malet kött i de nya förpackningarna.

För konsumenterna börjar de nya 400 grams Flowpack-paketen synas i butikshyllorna från och med september:

  • Malet kött av nöt 10% 400 gram
  • Malet kött av nöt 20 % 400 gram
  • Stekmalet kött av nöt 400 gram
  • Malet kött av gris och nöt 400 gram