Hoppa till innehållet
Mikä grillimakkara ilman lisättyä fosfaattia? 1

Vadå grillkorv utan tillsatt fosfat?

Efter många rykten och gissningar avslöjades att tillsatt fosfat (E450 och E451) avlägsnats ur Snellmans grillkorv och knackkorv. Produktutvecklingen har jobbat länge och intensivt för att få bort fosfatet. Under en två års period har man testat olika recept och tillverkningssätt, men lösningen för att kunna tillverka ännu bättre produkter, var sist och slutligen simpel – vi tillsatte helt enkelt mera kött i produkterna.

Till vad används tillsatt fosfat?

Fosfat används traditionellt sätt i korv för att binda vattnet i produkten. På det här sättet behöver man inte använda så högklassigt kött.

På Snellman arbetar man ständigt för att tillverka naturligare produkter och avlägsnandet av tillsatt fosfat är en del av denna utveckling. Tidigare har man avlägsnat natriumglutamat och svål, dvs. svinskinn ur produkterna. Dessutom använder man inget mekaniskt urbenat kött i produkterna. Med mekaniskt urbenat kött menar man köttämnen som efter den normala styckningen frigörs från bendelarna genom press.

Traditionella smaker kommer till sin rätt

Vi kan med gott samvete säga att våra grill- och knackkorvar håller en unik nivå, både när det kommer till smak och de använda råvarorna. Samtidigt har vi hela tiden gått mot hälsosammare produkter, som är lika smakliga som korvarna förr i tiden.

Testa grillkorvar och knackorvar utan tillsatt fosfat – goda är de!

Läs nyheten här.

Grillkorvar och knackkorvar utan tillsatt fosfat:

Eetvartti
Eetvartti ost
Iivari
Riktig knackkorv
Ostknackorv
Knackkorv av kyckling
Bratwurst