Hoppa till innehållet
2287 kiitosta gm-vapaudesta

Vi är gm-fria – tack vare 2287 gårdar

Vi har funderat länge på foder utan genmodifiering. Vi beslöt att alla Snellmans svin- och nötgårdar också i fortsättningen ska använda bara foder utan genmodifiering. Det var ett stort beslut, för det berör så många. Tillsammans med de producenter som driver våra 2287 familjegårdar har vi gått igenom vad gm-fri djuruppfödning innebär. Naturlighet – givetvis, men också omsorg och noggrannhet i utfodringen. Den gm-fria djuruppfödningen kommer säkert att innebära lite mer arbete, men det budskap vi fick från familjegårdarna ger oss råg i ryggen – det här tror vi på. Det här satsar vi på.

Vi har alltid sagt att vi vill göra våra produkter så naturligt som vi bara kan. Vi gör ju dem åt oss själva också.  När man står inför ett vägval prövas man – här fick vi verkligen tänka igenom hur hårt tror vi på det vi gör och på våra egna värden.

Vi vet inte vad genmodifiering kommer att föra med sig. Det får tiden utvisa. På Snellmans familjegårdar växer i alla fall bara grisar, kor och tjurar som utfodrats med foder utan genmodifiering.

Henrik Snellman

Verkställande direktör

Snellmans Köttförädling Ab

Om du är av samma åsikt kan du gå in på länken här nere och framföra ditt tack till våra familjegårdar: www.snellman.fi/gm-fri