Siirry sisältöön

Snellman Parkista jymymenestys: ”Haluamme olla mukana pietarsaarelaisten arjessa pitkäjänteisesti”

Perinteikäs Snellmanin perheyritys on luonut merkittävän vaikutuksen Pietarsaaren kaupungin elämään. Vanhan sataman alueelle toteutettu puisto on kasvanut suosituksi kohteeksi niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, ja sen merkitys kaupungin arjessa korostuu monipuolisilla aktiviteeteilla ja perhejuhlilla.

Snellmanin perheyrityksen täyttäessä 70 vuotta oli Suomi ja maailma vielä vahvasti pandemian kourissa, ja esimerkiksi suurten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen keväällä 2021 oli käytännössä mahdotonta.

”Hyvinvointia ja viihtyvyyttä”

Yrityksen sisällä merkkivuotta halutiin kuitenkin huomioida näkyvällä, kestävällä ja pitkäjänteisellä tavalla ja pikkuhiljaa heräsi ajatus isommasta investoinnista kotikaupungin väestön viihtyvyyteen ja hyvinvointiin.

Syntyi ajatus työnimeltään Snellman Park.

– Perhe, yhdessäolo ja yhdessä tekeminen ovat meille tärkeitä arvoja ja halusimme tarjota paikan, jossa olisi tekemistä sekä lapsille että aikuisille – puiston, joka edistää pietarsaarelaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä, kertoi Snellmanin omistajaneuvoston jäsen Mikael Snellman suunnitelmien julkistamisen yhteydessä alkuvuonna 2021.

Puistoa lähdettiin suunnittelemaan yhteistyössä kaupungin kanssa merellisen pikkukaupungin Pietarsaaren historiallisestikin arvokkaalle Vanhan sataman alueelle.

Kuhinaa vuoden ympäri

Puiston vetonaulaksi kaavailtiin suurta leikkilaivaa ja tämän laivan ympärille muodostunut kokonaisuus onkin noussut kaupunkilaisten ja turistien silmissä suureen suosioon.

– On ollut todella ilo huomata miten paljon kuhinaa alueella, oikeastaan vuoden ympäri. Suositun uimarannan yhteyteen on muodostunut mahtava miljöö, joka viimeistään tämän vuoden aikana asettui kunnolla uomiinsa aina kuntolaitteita, polkuja ja istutuksia myöten, iloitsee Snellmanin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tommi Fors.

Heinäkuussa 2022, Pietarsaarelaisten kaupunkifestivaalien Jaakon Päivien yhteydessä vietettiin ensimmäistä Snellmanin perhepäivää uudessa puistossa.

Snellman pitkäjänteisesti mukana kehityksessä

Tänä kesänä, samaisella festivaaliviikolla Vanhassa satamassa oli jälleen tarjolla perheille ilmaista makkaraa, ilmapalloja, pomppulinnoja, livemusiikkia ja paljon mukavaa tekemistä.

– Jokavuotinen perhepäivä on mitä mainioin tapa koota ihmisiä yhteen iloisissa merkeissä, ja se on ollut myös työntekijöillemme todella tärkeä ja merkityksellinen tapahtuma, kertoo Fors.

Vanhan Sataman alueella yhteistyötä tekevät tällä hetkellä monta eri ravitsemus- ja turismialan toimijaa ja kehitystä on tapahtunut monella rintamalla. Tommi Fors myös huomauttaa lopuksi, että Snellman on mielellään jatkossakin mukana osapuolena Vanhan sataman alueen kehittämisessä.

– Haluamme olla mukana pietarsaarelaisten arjessa pitkäjänteisesti, hän päättää.