Kinkku jokaiseen jouluun
Kun lumi peittää maan ja kynttilät syttyvät, joulun odotus huipentuu pöydän äärelle kokoontumiseen. Me Snellmanilla uskomme, että jouluruoka kertoo tarinan – perinteistä, perheestä ja rakkaudesta ruokaan.
Teksti: Suvi Myllymäki
Reseptit: Mika Rampa / Genero
Olemme koonneet reseptivalikoiman, jossa yhdistyvät perinteet ja luovuus. Kokeile esimerkiksi piparikinkkua sinihomejuustokastikkeella tai tuunattuja laatikoita, jotka yllättävät niin maullaan kuin helppoudellaan. Toivomme, että nämä reseptit inspiroivat juuri sinua luomaan oman joulun makumaailman ja tekemään juhlapöydästä ikimuistoisen.
Meiltä löytyy kinkku jokaiseen joulupöytään, riippumatta siitä vietätkö joulua koko suvun kesken vai tunnelmallisesti yksin, kaksin tai pienemmällä porukalla.
Valikoimasta löytyy kinkkuja tuoresuolattuna, pakastettuna ja myös valmiiksi kypsänä! Kaikki kinkut leikataan käsin kotimaisesta maatiaispossusta täällä Pietarsaaressa. Kinkkujen annetaan aina levätä vuorokausi ennen pakkaamista, jolloin ne pysyvät paistettaessa erityisen mehevinä, eikä nestettä irtoa uunissa liikaa.
Perinteisiä makuja vai jotain uutta ja jännittävää?
Vaivaton ja herkullinen viikuna-karamellikinkku
Upea ja herkullinen viikuna-karamellikinkku hurmaa joulupöydässä! Maatiaispossun kypsä juhlakinkku on helppo ja vaivaton, ja maistuu ihanalta makean kuorrutteen ja viikunoiden kera. Puolentoista kilon pikkukinkku on sopiva pienempäänkin pöytään.
Aasialaista twistiä joulupöytään: Teriyakikinkku maistuu nuorisolle
Aasialaisia makuja joulupöytään? Teriyakikinkku on täydellinen valinta, kun haluat kunnolla vaihtelua perinneruokiin! Maatiaispossun juhlakinkku paistetaan meheväksi ja kuorrutetaan ihanalla teriyaki-kastikkeella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Makuelämyksen viimeistelevät näyttävät majoneesiraidat.
Piparia ja sinihomejuustoa kinkun kaveriksi – miksi ei?
Piparit ja sinihomejuusto ovat joulun aikoihin lyömätön makupari, mutta mitä jos kokeilisitkin sitä kinkun kanssa? Meheväksi paistettu kotimainen juhlakinkku saa rapean kuorrutteen sinapista ja rouheasta piparimurusta. Kinkun kanssa tarjoillaan helppo ja samettisen täyteläinen sinihomejuustokastike. Juuri sopivassa suhteessa jotain uutta ja kuitenkin ihanan perinteistä.
Sinappihuntu ja neilikat saavat kaverikseen jouluisen omenakastikkeen
Perinteinen joulukinkku sinappihunnilla ja kokonaisilla neilikoilla on takuuvarma valinta joulupöytään. Maatiaispossun reilun kokoinen kinkku saa kypsyä uunin lämmössä kaikessa rauhassa meheväksi ja mureaksi, ja potka antaa kinkulle ihanasti lisämakua. Kinkun kanssa tarjoillaan hurmaava kastike, jossa maistuu makean hapokkaan omenan lisäksi kaneli, tähitanis ja kaardemumma. Kastikkeen tuoksu houkuttelee takuulla juhlakansan pöydän ääreen.
Laatikot lentoon – resepteillä rohkeutta joulupöytään!
Olisiko tänä jouluna aika kokeilla jotain uutta? Anna perinteisille laatikoille modernia ja erilaista elämyksellisyyttä – oli sitten kyseessä oma resepti tai Keravalaisten ystäviemme Kokkikartanon loistava laatikkokattaus: tulos on taatusti herkullinen ja erilainen!
Tällä uskomattoman helpolla vinkillä samettinen bataattilaatikko tuunataan uuteen uskoon jäätelömaailmasta tutuilla elementeillä. Vaahtokarkit ja pekaanipähkinät takaavat mahtavan ja makean lopputuloksen!
Kaikki paranee pekonilla!
Helpompaa laatikkoratkaisua saa hakea! Notkista kermalla, paista uunissa rapeaksi ja ripottele päälle Kunnon pekonia, mantelilastuja ja rosmariininoksia.
Väriä ja näyttävyyttä!
Porkkanalaatikko nousee uudelle tasolle paahdetuilla manteleilla ja viherkaalilla. Kelpo tuunausvinkki herkulliseen ja uudenlaiseen joulun kattaukseen.