Kinkun sulatus
Joulukinkun sulatus on hyvä aloittaa muutamaa päivää ennen kinkun paistamista.
Snellmanin kunnon joulunkinkut valmistetaan maailman suomalaisimmasta possusta, nimittäin omasta maatiaispossustamme. Lue täältä mikä tekee maatiaispossustamme ainutlaatuisen.
Lue myös: 4 syytä valita Snellmanin joulukinkku
Näin kinkun sulatus onnistuu
Aika, jonka kinkun sulatus vaatii, riippuu kinkun koosta. Ison joulukinkun sulattaminen voi kestää jopa 5 päivää.
Kinkun sulatus aloitetaan kylmässä
Ota pakastettu joulukinkku pois pakkasesta hyvissä ajoin ennen kuin se paistetaan. Kinkku nostetaan sulamaan viileään, mielellään jääkaapin puolelle tai sään ollessa sopiva esim. parvekkeelle. Mikäli kinkun sulatus tapahtuu ulkosalla, kannattaa kinkku suojata ettei se houkuttele eläimiä.
- 2–3 kg:n kinkku vaatii sulaakseen 1-2 vrk
- 4–7 kg:n kinkku 2-3 vrk
- ja 8–12 kg:n kinkun sulatus kestää jopa 4-5 vrk.
Sulata kinkkua jääkaapissa siihen päivään saakka, kun aiot paistaa sen.
Ota kinkku huoneenlämpöön ennen paistamista
Joulukinkku on otettava jääkaapista huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen kuin se laitetaan uuniin. Tämä sen vuoksi, että kinkun sisälämpötila ehtii kohota ja paistuminen tapahtuu tasaisesti.
Tutustu maailman suomalaisimpaan possuun!
Mistä tiedän, että joulukinkku on sulanut tarpeeksi?
Voit mitata kinkun sisälämpötilan. Kun mittari näyttää +10 astetta, on joulukinkku valmis paistettavaksi.
Nyt kun tiedät miten kinkun sulatus tapahtuu, voit jatkaa lukemaan miten joulukinkun paistaminen onnistuu tai miten tehdään hyvä kastike joulukinkulle.